Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOVEDENI U POLICIJU

Privedena dvojica muškaraca zbog napada na policajce u Kozari Putevima

Policijski očevid u Kozari boku gdje su napadnuta dva policajca
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/7
10.12.2020.
u 15:25

U srijedu su policajci htjeli legitimirati jednog muškarca, no onda su im prišli drugi i fizički ih napali

Zagrebačka policija privela je dvojicu muškaraca koje se povezuje s napadom na policajce u Kozari Putevima.

– Uz intenzivno obavljanje obavijesnih razgovora s osobama koje bi mogle imati korisnih saznanja oko okolnosti i počiniteljima, u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje dovedena dva muškarca – priopćeno je.

VIDEO: Policijski očevid u Kozari putevima gdje su napadnuta dva policajca

Naime, u srijedu oko 14 sati u  Zagrebu u Ulici 3. Kozari put, 2. odvojak, policijski službenici koji su poslove obavljali u službenoj odori pristupili su na ulici muškarcu s namjerom provjere njegovog identiteta, odnosno s namjerom provođenja službene radnje.

No, onda je im je prišlo više nepoznatih muškaraca koji su verbalno iskazivali nezadovoljstvo te su negodovali, a potom su ih okružili i fizički napali.

Jedan je policajac potom ispalio hitce u zrak nakon čega su napadači pobjegli.

Ozlijeđenim je policijskim službenicima liječnika pomoć pružena u KBC Zagreb gdje su njihove ozljede okvalificirane kao lakše.

09.12.2020., Zagreb - Policijski ocevid u naselju Kozari bok gdje su dva policiajca koja su bila u patroli napadnuti. Jedan policajac da se obrani od napadaca pucao je u zrak iz pistolja. Za napadacima se traga, a napadnuti policajci su odvezeni u bolnicu. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Sindikat policije Hrvatske (SPH) najoštrije je u četvrtak osudio napad na dvojicu policajaca na zagrebačkom Žitnjaku, poručivši da je taj događaj plod olakog pristupa dosadašnjim slučajevima neprimjerenog ponašanja prema policajcima, odnosno zanemarivanja opasnih društvenih fenomena.

Dvojicu policajaca u srijedu je napala i ozlijedila grupa muškaraca dok su u zagrebačkom prigradskom naselju Kozari putevi legitimirali muškarca.

SPH u priopćenju naglašava da je napad na policajca - napad na hrvatsku državu te ističe da su događaji poput jučerašnjeg napada nedopustivi, kao i da je društvena atmosfera u kojoj takvi činovi postaju prihvatljivi -"prijetnja samim temeljima našeg društva".

"Za takvu pojavu krivimo olaki pristup dosadašnjim slučajevima u kojima se policajce tijekom obavljanja dužnosti vrijeđalo, pljuvalo i napadalo. Ovo sada su samo plodovi dugih godina zanemarivanja opasnih društvenih fenomena", stoji u priopćenju uz poruku "Hrvatska policija zaslužuje bolje od ovoga!".

Policijski očevid u Kozari boku gdje su napadnuta dva policajca
1/11

Najoštrije osudivši najnoviji napad na policajce, SPH naglašava da "duboko zabrinjava porast broja iznimno bezobzirnih i otvorenih napada na policijske službenike tijekom obavljanja redovnog policijskog posla".

"Silina najnovijeg napada, masovnost sudjelovanja počinitelja u istom te činjenica da se napad dogodio na zagrebačkim ulicama usred dana govore do koje su mjere počinitelji postali krajnje drski", upozoravaj.

Zahtijevaju žurno privođenje svih počinitelja, utvrđivanje svih okolnosti napada te procesuiranje odgovornih osoba, a PU zagrebačku i MUP pozvali su da na taj slučaj stave sve raspoložive policijske resurse do njegova rješenja.

"Ovakav događaj je put u anarhiju i krajnju nesigurnost za hrvatske građane, koji će steći dojam da nisu sigurni na ulicama vlastitih gradova", naglašavaju iz Sindikata policije u priopćenju koje potpisuje njegov predsjednik Dubravko Jagić.

Komentara 61

AL
alfagt2015
15:46 10.12.2020.

pokažite njuške tih smrdljivih cigana

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
15:42 10.12.2020.

Napad na policiju u uvjetima kakvi jesu u Hrvatskoj je podmuklost. Sudovi i tako blago gledaju na takve napade, sada se tek vidi gdje nas je to dovelo. I meni je jasno da je glavni podstrekač upravo Bandić koji takve elemente drži za svoje glasače i to često naglašava. Svojim primjerom ignoriranja države i pravnog sustava Bandić ohrabruje sve kriminalce koji od njega očekuju podršku i zaštitu. I to se dešava. HDZ koji je u savezu s Bandićem propušta priliku da se od toga odmakne i to nije dobro jer nema iskrene osude najsnažnije političke grupacije u Hrvatskoj. A kada je gusto svi zovu policiji, i u ratu i u miru. Sjetimo se tko je prvi formirao borbene postrojbe za zaštitu Hrvatske, to je bila baš hrvatska policija. A danas je šamaraju i cipelare po ulicama. Ma dajte!

KU
Kultura
16:08 10.12.2020.

Zamisli da u njemackoj neko napadne policajce ili u americi. 20-50 god zatvora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije