Povreda prava

Profesor radio na crno na fakultetu Miomira Žužula

miomir žužul
Foto: Željko Hladika/Pixsell
21.12.2013.
u 15:52

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podiglo je optužnicu protiv bivšeg HDZ-ova ministra vanjskih poslova Miomira Žužula zbog povreda prava iz socijalnog osiguranja

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podiglo je optužnicu protiv bivšeg HDZ-ova ministra vanjskih poslova Miomira Žužula zbog povreda prava iz socijalnog osiguranja. Optužen je da je kao predsjednik Dubrovačkog međunarodnog sveučilišta u razdoblju od 1. veljače do 1. lipnja 2012. godine jednom zaposleniku onemogućio stjecanje statusa osiguranika, ali i obvezno mirovinsko osiguranje jer ga nije prijavio Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje i Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje.

Vratio se u Ameriku

Žužula i njegovo bivše sveučilište, koje je ljetos prodao Gojku Ostojiću, vlasniku Visoke poslovne škole Libertas iz Zagreba, još 21. lipnja prošle godine DORH-u je prijavio Dubrovčanin Ivo Capurso koji je na fakultetu radio kao asistent i predavač ekonomije. Capurso je tada u kaznenoj prijavi potraživao 20 tisuća kuna za četiri plaće te naknadu za mirovinsko i zdravstveno osiguranje pa je Žužula optužio za rad na crno, a u iskazu policiji tvrdio je da nije jedini profesor kojem nisu isplaćivane plaće. Na koncu se Capurso vratio u Los Angeles, iz kojeg je 2009. godine došao sa suprugom živjeti u Dubrovniku. Zanimljivo, i Žužul sada živi na relaciji Hrvatska – Washington budući da je nakon prodaje 70-postotnog udjela svog sveučilišta, najvjerojatnije zbog gubitaka koje mu je stvaralo, potpisao četverogodišnji ugovor o lobiranju s jednom američkom odvjetničkom tvrtkom. Kada je medijima prepričavao svoje pregovore s Miomirom Žužulom, Capurso ih je uspoređivao s dijalozima iz gangsterskih filmova.

Žužul se nije javljao

– Kad sam potpisivao ugovor sa Žužulom, osjećao sam se kao u nekom mafijaškom sindikatu. Za ta četiri mjeseca što sam radio na crno rekao mi je da će mi isplatiti tijekom ljeta tako što će me voditi kao da radim, a da ne trebam dolaziti na fakultet – pričao je Capurso u rujnu prošle godine za Slobodnu Dalmaciju. Pokušali smo u SAD-u dobiti komentar Žužula, no nije nam se javljao, jednako kao ni Capurso.

Komentara 13

ĆA
ćaćaća
16:01 21.12.2013.

uh koja vijest :))

Avatar Zvijezda
Zvijezda
16:06 21.12.2013.

Privatna su ucilista nitko i nista!!!! Napravili su formulu kako do dodju do financijskih sredstava - svuda u svijetu su ista!!!

LO
lokun
16:06 21.12.2013.

aUUUU pa šta ćemo sad, čovjek radio nekoliko dana i nije ga prijavio na zdravstveno, možda ga je trebao prijaviti na INVALIDSKO, odjel psihići

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije