Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istodobno sa saborskom odlukom o Galićevu izvješću na HRT-u sjednica Programskog vijeća

Programsko vijeće HRT-a i o Latinici

hrv-latin-txt.jpg
import
14.12.2005.
u 20:04

U isto vrijeme dok će saborski zastupnici danas odlučivati prihvaćaju li ili ne prihvaćaju izvješća glavnog prisavskog ravnatelja Mirka Galića o poslovanju HRT-a u 2004. godini te predsjednika Programskog vijeća Zdenka Ljevaka o radu toga tijela, na HRT-u će se održati sjednica Vijeća.

Iako je njezin već prije predviđen dnevni red sadržavao raspravu o provedbi programskih načela i obveza, izvještaj o vanjskoj produkciji u programima HTV-a, raspravu o programu za nacionalne manjine, izvještaj o poslovanju HRT-a od siječnja do rujna 2005. kao i razgovore o problemima primanja signala HRT-a, očekuje se da će najavljeni dnevni red naknadno biti dopunjen.

Vjerujem da će naša današnja sjednica biti nadopunjena raspravom o ovotjednoj "Latinici". Kontaktirajući s nekoliko članova Vijeća, saznao sam da i oni žele da se o toj emisiji govori. Ipak, ostaje pitanje hoće li se taj prijedlog na kraju i usvojiti. Mogu samo reći da će današnja sjednica dugo trajati kazao je Ljevak. Prema riječima programske direktorice HTV-a Tanje Šimić, ako do rasprave o "Latinici" dođe, programsko i poslovodno vodstvo dat će sve informacije koje Vijeće bude zatražilo.

A Vijeće će onda odlučiti o postupcima koje će poduzeti na temelju ovlasti. Zato do sjednice ne želim davati izjave da ne bih ničim utjecala na raspravu Vijeća odgovorila je na pitanje o sudbini Denisa Latina Tanja Šimić. Nije opovrgnula niti potvrdila je li vršila pritisak na novinarku Informativnoga programa Slađanu Bukovac.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije