Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STANJE NA CESTAMA

Na grničnim prijelazima čeka se do tri sata, pojačan i promet u smjeru mora

Udarni turistički vikend u punom jeku, gužve su na cestama od jutra
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
29.03.2024.
u 14:48

Prema najnovijim podacima Hrvatskog autokluba (HAK), veća gužva se očekuje na graničnim prijelazima i autocestama. Promet stoji na autocesti A1 radi prometne nesreće na kod čvora Donja Zdenčina

Prema najnovijim podatcima Hrvatskog autokluba (HAK) pojačan promet je započeo već sredinom tjedna radi početka školskih praznika. Međutim, prave gužve će nastati danas popodne uoči Uskrsnog vikenda.

Veća gužva se očekuje na graničnim prijelazima s BiH, Srbijom i Crnom Gorom, ali i na autocestama. Najveće gužve se očekuju na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora te autocesti A3 Bregana-Lipovac. Gust promet će biti i na Istarskom ipsilonu, ali i na Ličkoj magistrali (DC1), Jadranskoj magistrali (DC8) kao i na prilazima turističkih središta duž obale, a posebice u Istri i Dalmaciji.

Između čvorova Zagreb Zapad i Istok u smjeru Lipovca na zagrebačkoj obliaznici promet teče usporeno, mjestimice u koloni u pokretu, a zbog prometne nesreće između čvorova Lučko i Buzin u smjeru Lipovca vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h. Počele su i gužve na granicama. Rekorder je Stara Gradiška gdje se na izlaz iz Hrvatske čeka i više od tri sata, dok se na drugim prijelazima na ulazak u BiH čeka od 30 minuta do sat i pol.

Na autocesti A1 promet je pojačan na relaciji Zagreb-Ploče-Karamatići u smjeru mora. Pojačan je i prilijev vozila na naplatne postaje Lučko u smjeru mora, a kolona je trenutno duga oko jednog kilometra. Očekuju se i čekanja na ulasku u Sloveniju radi pojačanih kontrola, posebice na Bregani i Maclju, ističu iz Hrvatskog autokluba.

VIDEO Kakvi majstori! U Koprivnici asfaltom zatrpali hidrant, a onda munjevitom brzinom popravili stvar...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije