nesreća

Pronašli mu vodu u plućima - Talijan je bio živ nakon nesreće?

federico salpietro, tomislav horvatinčić (1)
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/3
22.08.2011.
u 12:30

Tomislav Horvatinčić je nakon nesreće prvo zvao odvjetnika pa stručnjake

U plućima preminulog Francesca Salpietra kojeg je svojim gliserom usmrtio Tomislav Horvatinčić, bilo je vode što daje za naslutiti kako je nakon pada u more još bio živ, doznajemo iz izvora bliskih talijanskoj obitelji. Inače, pokop preminulih održat će se u srijedu u Doumu u Padovi s početkom u 16 sati.

S kime je Tomislav Horvatinčić razgovarao odmah poslije stravične nesreće u kojoj je poginuo bračni par nautičara iz Italije, nije potvrđeno, no danas se moglo čuti da je prvo nazvao jednog od svojih odvjetnika pa potom, navodno, i pomorskog stručnjaka. Prema tome odmah mu je na pameti bilo kako što više ublažiti posljedice tragedije. Je li on nešto kasnije nazvao policiju u Splitu ili netko u njegovo ime, također nije poznato jer su iz PU šibensko-kninske samo objavili da su oni dojavu o sudaru dobili iz splitske policije, no nisu rekli tko je tamo nazvao.

Čeka se nalaz obdukcije

Zasad je izvjesno da je medijima poslao priopćenje u kojem ističe da mu je zakazao autopilot, no sada se obrana poziva na to da je s njegova e-maila to mogao učiniti i netko drugi te tvrdi da pravni efekt ima samo to što je rekao pred sudom, a nije rekao baš ništa. Branio se šutnjom.

Iz Lučke kapetanije pak tvrde da je njih nazvao njemački nautičar koji se našao u blizini nesreće i koji je, pokušavajući pomoći, stao uz jedrilicu koja je do njegova dolaska kružila po moru. Talijanski je nautičar u trenutku strahovitog naleta na njihovu jedrilicu upravljao motorom, a njegova se supruga sunčala na brodu u neposrednoj blizini.

Je li talijanski bračni par bio živ nakon silovitog naleta glisera, još nije poznato, no istražni sudac Branko Ivić tvrdi da su prema riječima obducenta stradali od stravičnih ozljeda trenutačnom smrću, a ne od utapanja. No, najavio je i dodatno vještačenje.

U ćeliji s devet ljudi

Iz šibenskog suda najavili su ispitivanje 15 svjedoka, a još nije objavljen nalaz obdukcije koja je obavljena prije nekoliko dana.

Nakon što su posjetili svog branjenika, ispred Županijskog suda pojavili su se odvjetnici Branko Baica i Velimir Došen koji su rekli da nije istina da su poslali prijedlog nagodbe obitelji poginulih Talijana, ali da je Horvatinčić istaknuo želju da se na bilo koji način pomogne i da im se koliko-toliko ublaži tragedija.

– Horvatinčić izražava jako žaljenje i bol što se ovo sve dogodilo. U stresnoj je situaciji i u šoku, ali i u teškom zdravstvenom stanju jer boluje od karcinoma kostiju. U pritvoru je s osam ili devet pritvorenika, ali se ne žali na uvjete pritvora – rekao je Horvatinčićev odvjetnik Velimir Došen.

Komentara 215

KU
kumpare
16:36 22.08.2011.

Osudit ga na dvadeset godina, pa nek krepa i od karcinoma gnoj....

Avatar Niškorist
Niškorist
20:08 22.08.2011.

Ima Boga !

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
20:30 22.08.2011.

Pa bolestan je od nesreće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije