U potrazi

U proteklih sedam dana nestalo je troje maloljetnika. Jeste li ih vidjeli?

nestali
Foto: NENO
1/4
11.12.2015.
u 09:04

Od pet nestalih osoba u proteklih sedam dana tri su osobe maloljetne (14,15 i 17 godina)

Tijekom prošli sedam dana nestalo je pet novih osoba, objavila je Nacionalna evidencije nestalih osoba - NENO.

Od osam nestalih osoba iz prošlog sedmodnevnog razdoblja, tri osobe su pronađene. Policija još uvijek traga za Božicom Filipović, Vilimom Keslerom, Ivom Lasićem, Ružicom Malešić i Marijanom Tabak.

Ove su osobe nestale tijekom zadnjih sedam dana:

Dado Butum (34)

Mjesto i datum nestanka: Zagreb, 4.12.2015.

Dado Butum (34) se u petak, 4. prosinca udaljio s adrese u Zagrebu, Vinogradska cesta u nepoznato. Ne zna se što je imao na sebi u trenutku nestanka.

Leonardo Džambo (15)

Mjesto i datum nestanka: Zagreb, 5.12.2015.

Opis: Leonardo Džambo (15) je visok 175 centimetara, ima crnu kosu i smeđe oči.

Leonardo se u subotu, 5. prosinca udaljio s adrese u Zagrebu, Sv. Mateja u nepoznato. U 

Matea Grublješić (14)

Mjesto i datum nestanka: Rijeka, 9.12.2015.

Opis: Matea Grublješić (14) je visoka 167 centimetara, ima crnu kosu, kestenjaste oči, ovalno lice i srednje je tjelesne građe.

Matea se u srijedu, 9. prosinca udaljila s adrese u Rijeci, Vukovarska u nepoznato. Ne zna se što je imala na sebi u trenutku nestanka.

Katarina Janeš Purkić (17)
Mjesto i datum nestanka: Zagreb, 7.12.2015.

Opis: Katarina Janeš Purkić (17) je visoka 170 centimetara, ima smeđu kosu, plave oči i jače je tjelesne građe. Na ruci ima tetovažu natpisa "demijan".

Katarina se u ponedjeljak, 7. prosinca udaljila s adrese u Zagrebu, Sv. Mateja u nepoznato. U trenutku nestanka bila je odjevena u bijelu zimsku jaknu, traperice i nosila je tenisice.

Damir Luke (54)

Mjesto i datum nestanka: Karlovac, 8.12.2015.

Opis: Damir Luke (54) je visok 170 centimetara, ima sijedu kosu, zelene oči, ovalno lice i srednje je tjelesne građe.

Damir se u utorak, 8. prosinca udaljio s adrese u Karlovcu, Gornja Jelsa 38 u nepoznato. U trenutku nestanka bio je odjeven u zelenu jaknu, zelene hlače. Na glavi je imao kapu "šiltericu" i nosio je tamne tenisice.

>>Nestalo 6 osoba - jeste li ih vidjeli?

Ključne riječi

Komentara 3

KN
knezevic3d
09:18 11.12.2015.

???

AC
accusator
10:33 11.12.2015.

A da malo preispitate rad te 'ustanove' na adresi sv. Mateja. Taj mali Džambo 'nestaje' svaki mjesec bar dvaput.

KA
kavkaz1
10:54 11.12.2015.

Ne radi se ni o kakvim nestancima štićenika raznih domova, nego se radi o tome da štićenike nitko i ništa ne sprječava da iz njih jednostavno odšeću. Da bi djelatnici doma sebe na neki način "pokrili" svaki put policiji šalju zahtjev za raspisivanje potrage i osoba se svaki puta iznova zavodi u NENO, bez obzira što se štićenik/ca doma za par sati ili dan, dva vratila u dom. Na žalost to dovodi do toga da se od šume ne vidi drvo, odnosno ljudi od mora nepotrebnih potraga ne pridaju dovoljno pažnje onim slučajevima gdje se zaista radi o nestanku osobe. Razne zemlje imaju različita rješenja, ali u većini slučajeva na neki način toleriraju jedno ili dva nedozvoljena udaljenja iz domova. Nakon toga automatski slijedi premještaj u dom zatvorenog tipa i nema prevelike procedure oko toga. Štićenici to odmah po dolasku u dom znaju i u interesu im je da ne napuštaju dom bez odobrenja. Kod nas mogu stotinu puta otići i nikome ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije