građanska akcija

Prosvjed na Prisavlju: Bacite trulu jabuku, vratite Šprajca!

građanska akcija (1)
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/7
21.12.2011.
u 09:41

Aktivisti Građanske akcije Šprajcovu su suspenziju izjednačili sa sumrakom demokracije na javnoj televiziji

Baš kao što su jučer i najavili, aktivisti Građanske akcije okupili su se jutros oko osam sati pred ulazom u zgradu HRT-a na zagrebačkom Prisavlju revoltirani odlukom uprave te medijske kuće da Zorana Šprajca smijeni s mjesta urednika i voditelja nedjeljnog Dnevnika.

Građanska akcija prosvjeduje u srijedu pred HRT-om.

– Dosta je da se politika miješa u uređivanje javne televizije, dosta je da se guše novinarske slobode, dosta je da se građanima servira neka njihova "istina" – poručili su na svojoj Facebook-stranici.

Aktivisti Građanske akcije Šprajcovu su suspenziju izjednačili sa sumrakom demokracije na javnoj televiziji "u režiji političkih poltrona Miočića i Kovačevića".

Smatraju da je cilj "sramne političke odluke i dalje zastrašivati sve koji drukčije misle na HRT-u i koji se bore za profesionalizaciju novinarske struke".

Komentara 165

EK
ekovidra
10:10 21.12.2011.

Ekipa se bori protiv cenzure tako što traže da se vrati onaj koji je stalno zlorabio dnevnik u korist tajkuna. Ekipo sjetite se kako je izvrtao istinu tijekom borbe za Cvjetni trg, ismijavao građanske inicijative i cenzurirao informacije.

55
55
10:36 21.12.2011.

Sprajcovi drugovi to nije cenzura nego nesto drugo. Vi to znate ali ste isti, ako neznate. Probajte se malo informirati probati izmedju redaka da citate. Toga treba u zatvor a ne vratiti na HTV

BL
Blizard
02:51 22.12.2011.

...emica €€ Kome se NE živi uHrvatskoj bez Yuge , put pod noge nije daleko istočna granica ! Pa budi sretna i uzivaj !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije