U Splitu

Dišpet organizira prosvjed nezadovoljstva: 'Svi grintamo, a ništa ne poduzimamo'

19.04.2016., Split - Goran Jugovic, predsjednik Nezavisne liste Dispet.  Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
20.04.2016.
u 07:12

Prosvjedom žele gradskim vijećnicima, kao i cijeloj gradskoj upravi, poručiti da su nezadovoljni stanjem u gradu, nerješavanjem problema građana i kompliciranom i tromom gradskom administracijom

Splitska politička scena probudila se iz zimske letargije. Nezavisna lista Dišpet i njezin predsjednik Goran Jugović organiziraju “Prosvjed nezadovoljstva” koji će održati na dan prve iduće radne sjednice Gradskog vijeća pred Banovinom, zgradom gradske uprave.

Žele gradskim vijećnicima, kao i cijeloj gradskoj upravi, poručiti da su nezadovoljni stanjem u gradu, nerješavanjem problema građana i kompliciranom i tromom gradskom administracijom.

Nabujala administracija

– Svi stalno grintamo, nezadovoljni smo, a ništa ne poduzimamo. U svojim svakodnevnim razgovorima na kavi, kod frizera, na ulici, žalimo se jedni drugima i izražavamo nezadovoljstvo trenutačnom vlašću u Splitu. Vrijeme je da napravimo nešto! – poručuje Jugović.

Dogovarajući prosvjed već je uspio okupiti 12 nezavisnih lista, inicijativa i udruga koje će im se pridružiti. Koliko ljudi će biti na dan prosvjeda, Jugović ne želi prognozirati.

– Ne bih htio izlaziti s imenima onih koji su nas podržali. Naglasio bih kako je ovo prosvjedni skup nezadovoljnih pojedinaca, zabrinutih za budućnost. Nismo protiv nijedne političke opcije niti koga podržavamo – poručuje Jugović. Kaže kako ima gotovo 40 godina, okupio je ozbiljne ljude, uglavnom svoje dobi i starije, koji se do sada nisu bavili politikom, ali više ne mogu izdržati stanje u kojem su političari iznad građana čije sudbine kroje.

Nezavisna inicijativa Dišpet osnovana je krajem prošle godine. U početku su djelovali pod okriljem Mosta, ali kada su propali pregovori o trostranačkoj Vladi, razišli su se. Sada sami pokušavaju naći prepoznatljiv oblik političkog djelovanja, a očekuju da će onaj veliki dio nezadovoljnog biračkog tijela u njima prepoznati ljude koji će zastupati njihove interese.

– Svi ste pozvani, ma kakav vas problem mučio. Vrijeme je da se izađe na ulicu i da pokažemo vladajućoj garnituri da nas ima, i da se štetne odluke za nas i našu djecu ne mogu donositi bez posljedica, jer oni su tu zbog nas, a ne mi zbog njih. Dok ne shvate da su oni u službi naroda, nema nam dalje – poručuje Jugović i zaključuje da onaj tko ne dođe više nema prava komentirati stanje u kojem se grad nalazi, i smjer u kojem ide.

Okupit će se, kaže Jugović, nezadovoljni građani koji čekaju izmjene Generalnog urbanističkog plana, kupci POS-ovih stanova na Kili kojima nije riješen problem vrtića, brojni građani koji imaju problema s gradskom administracijom.

– Kada mi treba nešto u gradskoj upravi, iz Banovine izlazim luđi nego što sam ušao. Koliko puta mi ništa nisu riješili niti su mi dali upute kako problem riješiti. Gradska administracija je preko svake mjere nabujala i postala sama sebi svrha – ističe Jugović. Nezavisna lista Dišpet izaći će i na lokalne izbore.

Trebali su biti hrabriji

– Most i Marijana Puljak pokušali su ponuditi nešto drukčije, ali to na kraju nije ispalo ono što smo mi htjeli. Kada je već Most došao na vlast, očekivao sam da će biti hrabriji i odlučniji. Super je što su se pojavili, ali, iskreno, volio bih da je ovo što su do sada pokazali privremeno. Sada mi pokušavamo okupiti sve koji su nezadovoljni – zaključuje Goran Jugović.

>>Zbog otkaza sindikalnom povjereniku negodovali radnici Trajektne luke

>>U splitskoj luci prekinuta još jedna blokada. Najavljene nove akcije

Komentara 2

RA
Raphael
21:05 20.04.2016.

Uhljeb, nelegalni graditelj i Baldasarov plaćenik. Kako mu kumpanjo Baloje? Hoće li opet zavrtit kućicu na Rivi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije