PUCALI U ZRAK

Prosvjednici u Milwaukeeju podmetnuli požar na benzinskoj nakon što je policajac ubio sumnjivca

milwaukee
Foto: Reuters/PIXSELL
14.08.2016.
u 12:19

U priopćenju policije Milwaukeeja ne stoji je li sumnjivac koji je ubijen ispalio ijedan metak ili je tijekom incidenta samo uperio pištolj u policajce

Prosvjednici su u subotu navečer u Milwaukeeju pucali u zrak, bacali kamenje, zapalili automobil te podmetnuli požar na benzinskoj postaji, nekoliko sati nakon što je policajac u ophodnji pucao i ubio sumnjivu naoružanu osobu, izvijestile su lokalne vlasti. 

Dvadesettrogodišnji osumnjičenik, za kojega se ustanovilo da već ima podulji policijski dosje, gradom se vozio s napunjenim ukradenim pištoljem kada ga je policija izvukla iz vozila zbog "sumnjivih aktivnosti", izvijestile su vlasti. Drugi sumnjivac, koji je pokušao pobjeći iz istog automobila brzo je priveden. 

U priopćenju policije Milwaukeeja ne stoji je li sumnjivac koji je ubijen ispalio ijedan metak ili je tijekom incidenta samo uperio pištolj u policajce. 

Mjesne vlasti nisu otkrile imena sumnjivaca, policajca niti njihovu rasnu pripadnost, piše Reuters. 

Nakon pucnjave u dijelu grada gdje živi većinsko afroameričko stanvništvo, prosvjednici su počeli pucati u zrak i bacati kamenje na policajce koji su ih nastojali rastjerati. Po pisanju medija bilo ih je stotinjak. 

Prosvjednici su zapalili jedan policijski automobil, podmetnuli požar na benzinskoj postaji te na još najmanje tri mjesta, izvijestili su lokalni mediji. 

Predstavnik gradske uprave Milwaukeeja Alderman Ashanti Hamilton je na konferenciji za novinare kazao kako je u gradu nastao metež te je pozvao na mir. 

Prosvjed je zadnji u nizu demonstracija, većinom mirnih koje se često organiziraju u američkim gradovima u protekle dvije godine nakon policijskih ubojstava crnaca u Baltimoreu i Fergusonu. 

Nezadovoljstvo policijskim nasiljem rezultiralo je osnivanjem pokreta "Black Lives Matter" te potaknulo žestoke rasprave na nacionalnoj razini diljem Sjedinjenih Država.

>> Policajci ubili crnca tijekom rutinske kontrole, u autu bila 4-godišnja djevojčica

Komentara 7

DA
Darko22
12:55 14.08.2016.

"Ili je samo uperio pištolj u policajce" ??? Da, iamte pravo, policija bi trebala čekati da ih osumnjičeni barem 5 puta upuca, pa da tek onda uzvrate paljbu. Vi ljudi malo previše filmova gledate..nisu vam policijaci nikakvi Rambo-i u Superman-i, i njih je strah za vlastiti život, i oni žele na kraju dana završiti s poslom i vratiti se svojim obiteljima.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
18:04 14.08.2016.

"Black Lives Matter" želi da Milwaukee postane još jedan klonirani Detroit.

DU
Deleted user
16:46 14.08.2016.

Vratit sve te crnce u Afriku i gotovo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije