Pozivao na ubojstvo

Prtljažničar belgijske zračne luke optužen za terorizam

belgijska policija
Reuters/PIXSELL
02.12.2017.
u 00:30

Glavni osumnjičeni, djelatnik odjela prtljage u zračnoj luci, osumnjičen je da je na jednoj internet stranici pozivao na ubojstvo policajaca u svibnju ove godine

Dvojica sindikalnih izaslanika zračne luke Charleroi u Belgiji optuženi su za zločinačko udruživanje, a jedan od njih je osumnjičen i za poticanje na teroristički napad, navelo je u petak državno odvjetništvo Charleroi, potvrdivši informacije tiska.

Glavni osumnjičeni, djelatnik odjela prtljage u zračnoj luci, osumnjičen je da je na jednoj internet stranici pozivao na ubojstvo policajaca u svibnju ove godine.

Otvorena je istraga i preslušavanjem telefonskih razgovora istražitelji su zaključili da je on vršio pritisak na druge članove osoblja zračne luke kako bi zapošljavali nebelgijce, precizirala je agencija Belga.

On je uhićen 17. studenoga nakon što je optužen za "poticanje na teroristički napad, zločinačko udruživanje, uznemiravanje na radnom mjestu i diskriminaciju pri zapošljavanju", naveo je zamjenik tužitelja Vincent Fiasse.

Komentara 4

DU
Deleted user
07:18 02.12.2017.

Prose godine su na istom aerodromu (Charleroi) uhitili Tunizanina koji je isto radio na prtljazi a bilo je igrac Isisa. Njegov kolega koji isto radi na prtljazi je vec zbrisao boriti se za Isis u Siriji. Za dobivanja posla sa prtljagom je navodno potrebno proci najvece provjere od svih zaposlenika na aerodromu a potencijalni teroristi su svejedno medu njima. Toliko o sigurnosti u zracnom prometu Belgije. Sta je najbolje na tim poslovima rade 95% muslimani koji Belgijcima u njihovoj zemlji na bazi vjerskog fanatizma i rasizma na sve moguce nacine ometaju i negiraju zaposljavanje. Zivjela multikultura i cilj nametanja jedne religije od strane pridoslog ljudskog smeca koje se u Evropi preko noci udvostrucuje sa ciljem potlacivanja domicijelnog stanovnistva. Sve to strpat u stocne vagone i pravac odakle su dosli sa prijetnjom smrtne kazne u slucaju pokusaja povratka. Naravno , zajedno s onima koji su ih pustili preko granice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije