Osnivanje jedinice h

Prve pacijente novouređeni OHBP moći će primiti tijekom prosinca

'03.11.2012., Bjelovar - U bjelovarskoj Opcoj bolnici u okviru nacionalnog i zupanijskog programa reorganizacije hitne medicine odrzava se dvodnevni tecaj neposrednog odrzavanja zivota, a koji pruza i
'Damir Spehar/PIXSELL'
09.11.2012.
u 11:15

Iz bolnice su potvrdili da je većina opreme već odavno stigla te da se čeka još samo namještaj nakon čega se kreće s opremanjem

Osnivanje jedinice Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, koja se u bjelovarskoj Općoj bolnici najavljuje još od sredine prošle godine, konačno je ušlo u završnu fazu. Pokazao je to i tečaj reanimacije, odnosno neposrednog održavanja života koji se proteklog vikenda održao upravo u prostoru budućeg OHBP-a.

-Ova edukacija je završna stepenica u koncipiranju sustava hitnog prijema - kazala je dr. Gordana Kesić Valpotić, pomoćnica ravnatelja za kontrolu kvalitete, pojašnjavajući tijek i cilj edukacije koju je u dva dana prošlo 48 djelatnika bolnice.

-Smisao edukacije je da se uvođenjem najnovijih smjernica iz područja reanimacije stvori jedinstven obrazac zbrinjavanja pacijenata koji dolaze u našu ustanovu - pojasnila je dr. Kesić Valpotić. Da je dugoočekivani OHBP-u doista pred samim otvaranjem tvrdi i dr. Željko Štivić, jedan od pomoćnika ravnatelja.

-Prve pacijente u OHBP-u sigurno ćemo primiti već tijekom prosinca - tvrdi Štivić dodajući da bi upravo ovih dana trebao stići nedostajući namještaj nakon čega je samo pitanje dana kada će se sve i informatički spojiti. Što je najvažnije medicinska oprema je već stigla i narednih dana će se krenuti s instaliranjem.

-OHBP će profuncionirati do kraja godine i tu više nema iznenađenja - odlučno tvrdi Štivić priznajući da se osnivanje oteglo više nego što se očekivalo, no \"zasluge\" za to ne pripadaju bolnici, nego kompliciranoj javnoj nabavi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije