Prognoza po gradovima

Detaljna prognoza vremena za kolovoz: Počinje s kišom, a potom stižu prave ljetne temperature

kupačica
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/10
31.07.2016.
u 19:30

U kolovoz tako ulazimo s nižim temperaturama nego je to bio posljednji vikend srpnja u kojem su temperature bile debelo iznad 30 °C.

Hrvatsku sutra očekuje nestabilno i svježe vrijeme, osobito u unutrašnjosti.

Povremeno će biti kiše, mjestimice i grmljavinskog nevremena, uglavnom na kopnu i lokalno na sjevernom Jadranu. Samo će se u Dalmaciji zadržati vruće i djelomice sunčano. Zapuhat će sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu umjerena, na sjevernom dijelu jaka bura i sjeverozapadnjak, na krajnjem jugu slabo jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 17 do 22, na Jadranu od 22 do 25, a najviša dnevna uglavnom između 22 i 27, na Jadranu 27 i 32 °C.

U kolovoz tako ulazimo s nižim temperaturama nego je to bio posljednji vikend srpnja u kojem su temperature bile debelo iznad 30 °C.

Ovakav početak kolovoza ne znači da će se takvo vrijeme duže zadržati. Već od utorka očekuje nas sunčano vrijeme, a temperature će svakoga dana rasti. Tako se primjerice prema podacima AccuWeathera u Osijeku u petak očekuje 34 °C, a u Zagrebu stupanj manje. 

Temperature u Dubrovniku ne bi trebale padati ispod 30 °C sve do kraja kolovoza. Najtoplije vrijeme očekuje se između 14. i 20. kolovoza kada bi se temperature trebale kretati između 32 °C i 34 °C.

Vrijeme bi u Splitu trebalo biti stabilno uz nekoliko kišnih dana na kraju mjeseca, no bez osjetnijeg pada temperature koja će se tijekom mjeseca kretati između 31 i 33 °C.

Vrućine u Rijeci trebale bi biti nešto niže, između 26 i 30 °C. Kao i ostatku zemlje, na kraju mjeseca mogući su pljuskovi i nevrijeme.

U galeriji pogledajte vremenske prognoze za Dubrovnik, Split, Rijeku, Zagreb i Osijek.

>> Poznati hrvatski prognostičari otkrili kakvo će biti vrijeme do kraja ljeta

Komentara 10

TR
Trnjanec
20:45 31.07.2016.

Vrijeme je teško prognozirati i pet dana unaprijed, a kamoli mjesec dana.

NI
ninkos00
21:21 31.07.2016.

Da snjeg sutra zapadne , ko bi ga skupljo po toj vrucini?

OK
okvarbudovič
21:05 31.07.2016.

kad ce taj snjeg?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije