Splićani pohrlili na Marjan

Prvi svibanj u Splitu u znaku fažola i izborne kampanje

Nakon dvije godine pauze, Splićani dočekali Prvosvibanjsko druženje na Marajnu uz fažol i ostale delicije
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
01.05.2022.
u 14:32

Davor Matijević, kandidat SDP-a javnosti se obratio ispred Brodosplita koji je zatražio predstečajni postupak i budućnost radnika je neizvjesna

Splićani su ove nedjelje pohrlili na Marjan gdje je nakon dvije pandemijske godine održana proslava Praznika rada i tradicionalna podjela graha. Oko 1200 porcija spremili su i podijelili kuhari Studentskog centra, a za program na marjanskom platou pobrinula se gradska tvrtka Žnjan.

Kako je Split u predizbornom razdoblju, kandidati za gradonačelnika nisu propustili prvosvibanjsko druženje s građanima.

- Mislim da bi radnici u Hrvatskoj trebali živjeti bolje. Dok smo bili na vlasti, mi smo uvodili red, a sada je na građanima da ocjene jesu li i dalje za takav način upravljanja – rekao je Ivica Puljak, bivši gradonačelnik i kandidat Centra.

01.05.2022.,Split- Nakon dvije godine pauze Splicani docekali Prvosvibanjsko druzenje na Marajnu uz fazol i ostale delicije uz dobru zabavu. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

- Moja glavna poruka: ozbiljan i težak rad jedini je recept da se nešto u životu napravi. Kao gradonačelnik ja ću se boriti za svako radno mjesto, i za stvaranje novih radnih mjesta, posebno za mlade koji moraju moći ostati ovdje. Split gubi stanovnike i to se mora promijeniti, ali samo velikim, ozbiljnim projektima. Zato sam govorio da Split nije za male, već za velike stvari – rekao je Zoran Đogaš, HDZ-ov kandidat.

Davor Matijević, kandidat SDP-a javnosti se obratio ispred Brodosplita koji je zatražio predstečajni postupak i budućnost radnika je neizvjesna.

- U 90 godina dugoj povijesti splitskog škvera nikad se nije dogodilo da je proizvodnja prestala kao što se to dogodilo sada. Sablasnu tišinu škverskih strojeva zaglušuje još sablasnija tišina splitskih političara koji ignoriraju činjenicu da ovdje gotovo 2000 radnika nije primilo cjelovito plaću od siječnja – poručio je Matijević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije