istra

Psi napali djecu i lakše ih ozlijedili

hitna pomoć
Foto: ilustracija
20.04.2015.
u 19:04

Na području Svete Nedjelje 48-godišnji vlasnik je šetao psa križanca bez povodca ili brnjice pa je pas ušao u dvorište i ugrizao dijete

Zbog napada pasa na djecu policija u Istri je protiv vlasnika, koji pse nisu držali pod nadzorom, izdala dva prekršajna naloga. U oba slučaja psi su ugrizli djecu i pritom ih lakše ozlijedili. Na području Svete Nedjelje 48-godišnji vlasnik je šetao psa križanca bez povodca ili brnjice pa je pas ušao u dvorište i ugrizao dijete. U Umagu je, pak, 35 godišnjakinja dala djevojčici da prošeta njezina psa križanca i pas je za šetnje u jednom trenutku ugrizao dijete.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični slučajevi PU istarska upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u odgovarajućem prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i mjere sigurnosti, koristiti povodac i brnjicu,  kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje.

>> Staford izgrizao dječaka (4) po licu i trbuhu

Komentara 1

ZA
zambezi
08:48 21.04.2015.

Sve takve neodgovorne vlasnike u kavez pa nek i njih jedan pes koji put ugrize da vide kako je to. Ta djeca ce cijeli zivot imat strah i traumu od psa. A najbolji su kometari vlasnika koji tako šeću svoje ljubimce bez brnjice,vele nece vam nist! I na Sljeme kad idem po stazi odjenom se stvori cucak,a gazda je sto metri iza. A lijepo je na pocetku staze oznaka da se vode na lajni. Al to je hrvatska. Vlasnici pasa u 90 posto slucajeva su bahati i bezobrazni,zaljubljeni u svoje peseke. I svi ih moraju voljet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije