Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pula: Šest kornjača vraćeno u more nakon oporavka

glavate kornjače
Saša Miljević / VLM
19.09.2009.
u 11:24

Ben, Kanalić, Igor, Michael, Roko i Silvester spašeni su na razne načine, a dosad su se oporavljali uz pomoć Aquariuma i Centra za oporavak morskih kornjača.

PULA - Aquarium Pula i Centar za oporavak morskih kornjača pustili su sinoć u more šest oporavljenih morskih kornjača: Bena, Kanalića, Igora, Michaela, Roka i Silvestera. Događaju je prisustovao veliki broj Puljana, ali i starnih turista.

Učenici OŠ Medulina usvojili su Silvestra, te radosno promatrali kako se oporavljen vraća moru. Silvester je došao u Centar za Silvestrovo s Lošinja. Imao je ozlijedu prednje desne peraje, a u more je vraćen čak dva dva kilograma.

Kanalić se oporavljao godinu dana, a ima rupu u oklopu, težak je 30 kilograma i star 20 godin. Ime je dobio jer je  nađen u kanalu nedaleko Vinkurana. Ben, Igor i Roko teže tek kilogram, a nađeni su oko Pule. 

Igor je uhvaćen u ribarsku mrežu kod Vrsara. Michael je pronađen s parangalom u usitima, što je operirao veterinar Veterinarske stanice Pula dr. Mikele Medica. U centru se još oporavljaju Kiki, Larica i Žana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije