ZABORAVLJENI Obitelji u Gornjem Zvečaju ogorčene ponašanjem Komunalnog poduzeća

Punih šest godina čekaju plaćeni priključak za vodu

vodo-txt.jpg
Foto: Kristina Štedul Fabac
28.10.2008.
u 17:33

GORNJI ZVEČAJ – Strpljivo čekamo priključak za vodu već šest godina, ali više strpljenja nemamo. Za kućni priključak platili smo 6.000 kuna još 2002. godine, a u dugoreškom Komunalnom poduzeću godinama dobivamo samo obećanja.

Pusta obećanja
Kad sam prije mjesec dana bila na razgovoru s direktoricom Antonijom Pavlović i ponovo se požalila kako prljavo rublje moram nositi prati u Njemačku, grubo mi je kazala neka perem u Mrežnici na plićaku, što me doista povrijedilo, kaže Zdenka Hašić, umirovljenica iz Gornjeg Zvečaja, koja već tri godine izdvaja po 300 eura mjesečno za stan u Njemačkoj da bi barem zimske mjesece mogla živjeti u normalnim uvjetima. Ostatak godine, dok su ona i suprug Ahmet u Zvečaju, snalaze se na razne načine. Vodu za piće kupuju ili donose s izvora, a tuširaju se u toplicama Lešće.

– Slična je priča i njihovih susjeda Ivice Benića i Ivica Gojaka, samo što oni nisu sve platili unaprijed. U vrtu Marijana Gojaka dio cjevovoda ostavljen je otvoren, a vlasnik već više od godinu dana ne može isprazniti septičku jamu, jer joj ne može prići, a kontaktirajući mjerodavne u Komunalnom svaki put su mu kazali kako će za mjesec dana nastaviti radove, pa tako riješiti i njegov problem.

– Priča o vodovodu počela je u mome mandatu, kad je napravljen projekt, no kasnije je došlo do promjena kojima su oštećeni i Općina i mještani, a nastala zavrzlama još nije rješena. Pokušalo se i organiziranjem sastanaka, ali bez uspjeha, a mještani ovog kraja samo žele čiste račune i vodovodne priključke – zaključio je Ivan Magličić, bivši načelnik općine Generalski Stol.

Šestogodišnji zastoj
Iz Komunalnog poduzeća kratko su nam poručili kako je do zastoja u radovima došlo zbog objektivnih okolnosti, ali će u ponedjeljak sigurno biti nastavljeni, a voda u kuće stiže za najkasnije petnaestak dana.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije