Iznenađenje

Puno je bolje upoznati Niku uživo nego gledati na TV-u

nika10
Foto: MATIJA TOPOLOVEC/PIXSELL
1/6
14.01.2011.
u 14:39

Za ovaj susret, kao i za ulaznice za cijeli razred za Snježnu kraljicu, zaslužan je učenik Mark Miketić

Veliko veselje izazvao je jučerašnji posjet bivše skijaške reprezentativke Nike Fleiss 8.a razredu OŠ Donja Stubica, koji je Hrvatski skijaški savez nagradio kartama za žensku slalomsku utrku na ovogodišnjim sljemenskim utrkama zbog najboljeg transparenta na natječaju putem Facebook stranice Vip Snow Queen Trophyja.

Zalužan je Mark

Za tu pobjedu zaslužan je Mark Miketić iz 8.a, autor natpisa koji glasi: "Hajde Ivo, hajde Ano, to je naš skijaški dom, a mi već 6 godina žudimo za pobjedom!".

– Učitelj tjelesnog Krunoslav Mačković rekao mi je za natječaj, doma sam malo razmišljao i smislio natpis. Volim skijanje, pratim sve utrke, a na Sljemenu nas je bilo 12 iz razreda, bilo je super, odlična atmosfera. Veseli me što je Nika došla u školu, jako je simpatična i dobra osoba – kaže Mark. Njegov kolega iz razreda Karlo Dekan rekao je da je puno bolje upoznati uživo Niku nego gledati je na televiziji. Nika Fleiss ispričala je da je skijati počela kao dvogodišnjakinja, te da je zbog skijanja upoznala brojna zanimljiva mjesta i proputovala svijet.

Najdraže Sljeme

Učenici su je obasuli pitanjima i saznali da joj je najdraža domaća staza na Sljemenu, da je bila na dest operacija zbog ozljeda, da je najveća konkurencija bila sama sebi, a surfanje na valovima najteže je što je ikad probala. Iako se ne bavi više skijanjem, Nika je rekla da želi sportu pridonijeti na druge načine, a sada se bavi novinarstvom, PR-om, te razmišlja i o otvaranju škole skijanja. Mark Miketić uručio je Niki i prigodan dar, a ona se fotografirala s djecom i transparentom, koji je i potpisala, rado je dijelila autograme, te poručila: – Čime god se bavili u životu, neka to bude vaša odluka, a onda dajte sve od sebe, važan je put, a ne samo rezultat.

Razrednik Darko Tišljar ponosan je na svoj razred i na Marka, i iznenadilo ga je što netko njegove dobi toliko zna o skijanju, a zbog posjeta Nike bila je uzbuđena i učenica Ivana Zrinšćak, koja je na utrci na Sljemenu bila prvi put: – Super smo se zabavljali, nakon utrke i uživali u snježnim radostima. Susretu je prisustvovala i ravnateljica škole Sonja Martinek, koja je poziv na natječaj proslijedila učitelju tjelesnog, a iznenađena i ponosna na pobjednika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije