Utemeljen zadarski gradski ogranak SDSS-a

Pupovac: Forum, Kalelarga i riva trebaju biti mjesta i zadarskih Srba

pupo-test
Marko Čuljat
22.12.2009.
u 16:19

Novoizabrani predsjednik GO SDSS-a Zadar Veselko Ćakić kazao je kako se gradski ogranak osniva danas jer su tek sada u Zadru popustile blokade za osnivanje SDSS-a.

ZADAR - Gradski ogranak SDSS-a treba Srbima u Zadru pomoći da Forum, Kalelarga i riva budu njihovo mjesto jednako kao što su to mjesta i za sve druge građane Zadra, kazao je danas u Zadru saborski zastupnik SDSS-a i potpredsjednik te stranke Milorad Pupuvac na utemeljiteljskoj skupštini GO za taj grad, na kojoj je bio nazočan i potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac.

Pupovac je dodao da članovi GO SDSS-a Zadar trebaju u tom gradu poštovati sve što treba, od stradanja, identiteta i onoga što je svetinja ljudima iz Zadra. A novoizabrani predsjednik GO te stranke Veselko Ćakić kazao je, pak, da zadarski ogranak osnivaju više od deset godina nakon utemeljenja te stranke u Hrvatskoj i to zbog toga što su tek sada, istaknuo je, popustile blokade, stvorena je kritična masa i popustio psihički pritisak na njihove ljude za osnivanje ogranka.

- Želim nadoknaditi vrijeme naše pasivnosti i našega straha te aktivirati uspavanu srpsku zajednicu u Zadru. Želimo sudjelovati u kreiranju ukupne politike, a ne želimo biti samo folklor i dekor demokracije u Hrvatskoj - poručio je Veselko Ćakić.

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar punkufer
punkufer
13:12 23.12.2009.

Gdje su bili ti svi ti Srbi koji sada traže nekakva prava 1991.? Ili u četnicima ili u mišjoj rupi. Sram ih bilo!

GA
garderp
17:36 22.12.2009.

Da nije bilo srpske vojske 1918. i 1945., vise od polovice Dalmacije i cijela Istra bili bi talijanski. Baranja je prije rata pripadala Srbiji, a komunisti su ju oteli i pripojili nama. Dubrovnik takodjer. I sad se bunimo zbog ono malo Srba sto je u nas preostalo, jer drze do sebe. A sto cemo sa strancima koji su pokupovali obalu, poduzeca, banke, i od nas napravili svoju radnicku klasu !

KA
kajinx
17:22 22.12.2009.

Pupovac, gdje si bio kad su granate padale po Zadru?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije