ZASTUPNIK SDSS-a

Pupovac: I presuda Šešelju iznevjerila je očekivanja žrtava

29.02.2016., Osijek - Saborski zastupnik Milorad Pupovac i Mile Horvat u pratnji odvjetnika posjetili su desetoricu nepravomocno osudjenih za ratni zlocin u Trpinji i Vukovaru. Osudjeni su na ukupno 139 godina zatvora, a uskoro o njima odlucuje Vrhovni su
Foto: Davor Javorović/Pixsell
02.04.2016.
u 14:00

Politika govora mržnje i huškanja mora dobiti jasan odgovor iz redova srpskog naroda

SDSS-ov saborski zastupnik Milorad Pupovac o presudi Vojislavu Šešelju kaže: - I ova presuda kao i neke ranije presude na žalost kod onih koji su očekivali da će pravda biti na strani žrtava, mira i uzajamnog povjerenja iznevjerila je ta očekivanja, kako nas u Hrvatskoj tako i ljudi dobrog dijela prostora bivše Jugoslavije. Govor mržnje, ratno huškanje na ratnim područjima nije, na žalost, dobilo sudsku verifikaciju i to je loša poruka iz Haaga. To je poruka koja pokazuje da taj sud na kraju svojega mandata zapravo rasprodaje ono s čim je krenuo. Umjesto da stvori osjećaj pravednosti i da koliko toliko osigura zadovoljštinu kod žrtava i spriječi daljnje sukobljavanje na prostoru bivše Jugoslavije i isključi one koji su tomu doprinosili, on je na žalost postupio drugačije. Nema druge, nego da mi koji smo posvećeni pravdi, miru i povjerenju među narodima nastavimo djelovati protiv loših posljedica haaških odluka - kaže Pupovac.

Na upit je li u tom smislu ta presuda i šansa za Srbiju, Srbe u Hrvatskoj i hrvatsko-srpske odnose, Pupovac kaže: - Nema nikakve sumnje da ta presuda ne smije biti obeshrabrenje za političare u Hrvatskoj i Srbiji, i za političare unutar srpskog naroda, da budemo definitivno posvećeni izgradnji politike koja će uvažavati stradanja pripadnika drugih naroda koje je uzrokovano od pripadnika srpskog naroda i onih koji su vodili politiku u ratno vrijeme. Treba učiniti sve da politika govora mržnje i huškanja na nepovjerenje i uzajamnu netoleranciju mora dobiti jasan odgovor iz redova predstavnika srpskog naroda, a to je da takva politika ne pristoji i ne bude prihvaćena u civiliziranom europskom opredjeljenju koje je postalo dominantno ne samo među Srbima u Hrvatskoj nego i u Srbiji i Vladi Srbije - kaže Pupovac. Nastavi li se jačanje Šešeljevih radikala bit će to poseban izazov za politiku u Srbiji. Drugačija politika i poruke, jedini je pravi odgovor na Šešelja, dodao je. 

>> Šešelj ne prestaje provocirati: 'Otići ću u Zagreb i prošetati se centrom grada'

Komentara 15

DU
Deleted user
14:10 02.04.2016.

Kaže Pupi "ova presuda i neke ranije presude" to valjda on o Gotovini? Neznam kome još pupavac može mazat oči..odavno je razotkriven na žalost još ne i procesuiran!

Avatar Peterančan
Peterančan
15:48 02.04.2016.

Dajte bar jedan dan bez ovog trofaznog izmeta.

U1
ursus_1212
14:06 02.04.2016.

Jesi ti osudio stanimirovića?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije