Pregovori s EU

Pusić: Do kraja ožujka 2011. možemo zatvoriti sva poglavlja

Vesna Pusic
Patrik Macek/Pixsell
07.09.2010.
u 11:50

- Hrvatska sada ima sve šanse da se pregovori zaključe u lipnju 2011., za mađarskog predsjedavanja, istaknula je Vesna Pusić.

- Svih 11 preostalih otvorenih poglavlja koja je potrebno zatvoriti prije ulaska u Europsku uniju moglo bi se zatvoriti do kraja ožujka, istaknula je predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU Vesna Pusić nakon današnje sjednice. Dodala je kako Hrvatska sada ima sve šanse da se pregovori zaključe u lipnju 2011., za mađarskog predsjedavanja.

- Još 11 poglavlja čeka zatvaranje. Prema planu, na međunarodnoj konferenciji u Bruxsellesu 5. studenoga planiramo zatvoriti pet poglavlja, a u prosincu još tri. Iza nove godine čeka nas zatvaranje poglavlja tržišno natjecanje, pravosuđe plus financijske i proračunske odredbe, rekla je Pusić.

Odbor je danas raspravljao i o promjenama koje EU ima u svojim zahtjevima oko poglavlja okoliš.

- U nekim zahtjevima u kojima smo tražili dulje odgode rokovi su nam skraćeni, iako mislim da je dobro imati visoke standarde kad je zaštita okoliša u pitanju, ali ih ne možemo dostići jer nemamo novca, istaknula je Pusić.

Komentara 68

Avatar zanusi13
zanusi13
12:11 07.09.2010.

Ne u EU, ne EUtanaziji...

VI
vitaszorcms
18:29 07.09.2010.

Leđa joj drži papa Goldstein

UT
utatica
18:21 07.09.2010.

da nije ljevija od ljevičara i da nije glupa i izafektirana ja bih joj dana svoj glas i to samo zato jer rijetko ili nikad ne pljuje po drugima, barem ne na onako porstački način ko Stazić, Pančić, Antunovićka, Milanović i drugi kmeri!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije