13.02.2015. u 12:00

Poluratno stanje koje tako dugo traje može iznjedriti i previše ultradesničara

Dok su u Bjelorusiji o miru pregovarali vođe četiriju zemalja, u Ukrajinu su stigli novi ruski tenkovi i raketni sustavi. “Oko 50 tenkova, 40 raketnih bacača i isto toliko oklopnih vozila prešlo je rusko-ukrajinsku granicu”, objavile su vlasti u Kijevu. Ruske su vlasti povukle još jedan krajnje ciničan potez, upozorile su hrvatsku vladu da spriječi odlazak Hrvata u rat u Ukrajini! Moskva, iz koje su na istok Ukrajine stigli ne samo tenkovi nego i mnogi vođe proruske pobune, upozorava Hrvatsku da spriječi odlazak dobrovoljaca. Sam Putin priznao je da su vojnici bez oznaka na Krimu, “mali zeleni”, u stvari bili ruski vojnici, ali ipak mu smetaju bilo koji drugi vojnici u Ukrajini, koja je valjda oduvijek i zauvijek ruska.

Nakon postizanja novog dogovora u Minsku o primirju u Ukrajini je li realno očekivati zaustavljanje pokolja koji je dosad odnio najmanje pet tisuća života? Vrlo teško, jer još jednom Putin je u sporazumu dobio ono što on želi, autonomiju za istok Ukrajine. Ali, pitanje je koliko je to uopće dobro za Ukrajinu i koliko će se Ukrajina dogovorenoga držati, hoće li zaista dati autonomiju Donjecku i Luhansku u kojima bi uvijek jednom nogom tako bili i Rusi. Sve previše podsjeća na jalova rješenja poput plana Z4 koja su nuđena Hrvatskoj i koja srećom nisu primijenjena ili na podjelu BiH gdje je osvajačima pripao najveći dio, pa ni danas ne može kako valja funkcionirati. U takvom poluratnom stanju u Ukrajini je svašta moguće, pa i da previše ojačaju ultradesničari.

>> Rusija Hrvatskoj: Povucite plaćenike iz Ukrajine! MVEP: Situaciju pratimo s najvećom ozbiljnošću

Ključne riječi

Komentara 48

MA
makotako
12:27 13.02.2015.

moze se, a i zapad je malo zainteresiran da brani zbilja teritoriju ukrajine, imaju i oni svoju palestinu, koju svim nepravdama zele da brane, za svoju bracu cioniste, sta je razlika izmedju rusije i aneksija rusije,sa aneksijama koje vodi engleska i amerika podrzajuci izrael koji samo sto jos nije poocinio i stratosferacid ,inace sve je drugo pocinio.

DU
dukidudoje
12:35 13.02.2015.

vlast u izraeli , i vlast u egiptu nista nije bolja od putinove politike,a ipak zapad podrzava ove prve dvije,a putinu prijete,sto je velika nepravda kada su tako dvolicni.hipokriti nazivam ja to.

AM
amky1
14:07 13.02.2015.

Našli su veliki rješenja za svoje interese a narod će i dalje trpjeti i ginuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije