poštena politika

R. Tomašić: Želimo hrvatsku Hrvatsku, a ne onu koja sluša EU

ruža tomašić
Branimir Bradarić/VLM
22.11.2011.
u 22:06

Govoreći o izbornim šansama Tomašić je rekla da bi ih zadovoljila tri saborska zastupnika iako misli da će ih imati i više. Za V. Izbornu jedinicu stranačka očekivanja su dva saborska mjesta.

Došli smo u Vukovar na predizborni skup s porukom da ćemo dokazati i pokazati kako se politika može voditi i pošteno, rekla je Ruža Tomašić, predsjednica HSP dr. Ante Starčević na današnjem skupu i Vukovaru na kojem su predstavljeni kandidati zajedničke stranačke liste HSP. dr. Ante Starčević i Hrvatske čiste stranke prava za V. Izbornu jedinicu.

Govoreći o izbornim šansama Tomašić je rekla da bi ih zadovoljila tri saborska zastupnika iako misli da će ih imati i više. Za V. Izbornu jedinicu stranačka očekivanja su dva saborska mjesta.

– Smatramo da to možemo  ostvariti jer smo svojom politkom i dosljednošću pokazali kako radimo. Pokazali smo i da nisu svi političari isti i da građani još uvijek imaju vjere u političare. Mi želimo hrvatsku Hrvatsku, a ne Hrvatsku koja slijepo sluša Europu. Hrvati su na ovim prostorima od 7. stoljeća kada nije bilo EU. Kako smo bez njih do danas preživjeli, rekla je Tomašić pozivajući branitelje da glasaju za njihovu listu, a ne za one koji su sklopili koaliciju s onima koji su pucali na njih.

Progovorila je i o borbi protiv korupcije na hrvatski način istakavši da se trenutno vode 45 postupaka u kojima se odgovorni terete za ukupnu štetu od 2,1 milijardu kuna, ali i da je osuđena samo jedna osoba za štetu od 680.000 kuna.

– To je borba protiv korupcije na hrvatski način. Puno pričamo, ali malo radimo, istakla je Tomašić. Marijan Pavliček, predsjednik vukovarske podružnice HSP dr. Ante Starčević, poručio je građanima da je vrijeme da se trgnu preuzmu stvar u svoje ruke.

– Prije 20 godina ostvarili smo svoj san i stvorili neovisnu hrvatsku državu. Međutim, u istih tih 20 godina danas nam je država na rubu ponora, a za to nam nisu više krivi ni Beograd, ni Budimpešta, ni Beč nego naši korumpirani političari. HDZ i SDP su nam pokazali u ovih 20 godina kako se zadužiti, kako povećati broj nezaposlenih i mnogo toga sličnoga, rekao je Pavliček.

Nositelj zajedničke liste HSP dr. Ante Starčević i HČSP za V. Izbornu jedinicu Tomislav Vlajnić rekao je okupljenima da mu je drago što kampanja traje svega dva tjedna jer se za toliko kratko vrijeme građanima neće moći zamazati oči.

– Imamo nedavno situaciju gdje SDP u Slavonski Brod dovede 20 autobusa sa svojim članovima i simpatizerima kojima se plati dnevnica od po 150 kuna. Mene najviše boli što će se tih 150 kuna vraćati sljedeće četiri godine, rekao je Vlajnić.

Komentara 13

NN
nije nego
16:14 23.11.2011.

dama koja se rodila u Bosni živila u Kanadi a uživa našu mirovinu došla sada nama Hrvatima solit pamet. Ne hvala lijepa,takvih već imamo dosta na lageru.

BM
Boris Markovic
22:34 22.11.2011.

Da li moze neki simpatizer/clan ove partije da mi objasni kojim mehanizmima bi Hrvatska mogla da se odupre ulasku u EU. Kako bi podnela ekonomski i politicki pritisak EU (tj. Nemacke) u slucaju takve neposlusnosti. Npr Grcka je probala malo da vrdne i to se resilo za par milisekundi (\"Pusticemo Turke na vas\"). Ja isto mislim da je za Hrvatsku status kvo najbolje opcija, ali kako sacuvati tu poziciju? Nije problem sta, vec kako? Ja bih iz radoznalosti voleo da ova politicka partija pobedi i da Ruza Tomsic bude premijer.

BI
Bisera
23:28 22.11.2011.

ova je dobra idemo u eu a radit po svome svašta na tom svijetu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije