PADAJU TEMPERATURE

VIDEO Nevrijeme stiglo u Slavoniju: Zbog udara groma naselja ostala bez struje

Foto: DHMZ/Vinkulja.hr
1/3
17.08.2024.
u 22:56

Do Osijeka nevrijeme još nije bilo došlo, ali se može vidjeti sijevanje u večernjim satima. Slabija grmljavina čuje se i na zagrebačkom području, gdje je također upaljen alarm zbog mogućeg nevremena

Nakon vrlo snažnog toplinskog vala, velika promjena vremena stiže nam u Hrvatsku sutra, kada se u većini krajeva očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina. Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) već je ranije i za subotu najavio kako bi na kopnu te na sjeveru Jadrana moglo doći do grmljavinskog nevremena, a radari pokazuju kako upravo jedno takvo nevrijeme u večernjim satima tutnji kroz Slavoniju. 

Nevrijeme je stiglo do Osijeka nešto iza 22.30 sati, no nije zabilježen olujan vjetar, već slabija kiša. Portal Vinkulja objavio je na društvenim mrežama snimku nevremena koje je zahvatilo Vođince i Mikanovce, naselja nedaleko od Vinkovaca. Portal navodi i kako je došlo do prekida opskrbe električnom energijom uslijed udara groma. Slabija grmljavina mogla se čuti i na zagrebačkom području, gdje je također upaljen alarm zbog mogućeg nevremena. Međutim, velika promjena slijedi sutra, u nedjelju, gdje bi do ponedjeljka temperature mogle pasti i za 10-ak stupnjeva. 

''Djelomice sunčano, nestabilno i manje vruće. Uz promjenjivu naoblaku mjestimice kiša i izraženi pljuskovi s grmljavinom, već u noći na sjevernom Jadranu, poslijepodne u unutrašnjosti, a uglavnom tek navečer i uz dalmatinsku obalu. Pritom je moguće grmljavinsko nevrijeme s prolazno jakim i olujnim udarima vjetra, osobito na Jadranu. Vjetar slab, većinom na Jadranu i umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, na jugu navečer jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 16 do 21, na Jadranu od 22 do 27 °C. Najviša dnevna između 30 i 35 °C'', najavljuje DHMZ za nedjelju. Meteorolog Dragoslav Dragojlović za HRT je najavio što nas očekuje u idućim danima.

- U nedjelju i ponedjeljak u unutrašnjosti promjenjivo i nestabilno s kišom, često u obliku pljuskova s grmljavinom, ponegdje i jače izraženima, praćenim i obilnom oborinom. U utorak smirivanje, a još malo kiše može pasti uglavnom u prvom dijelu dana. U ponedjeljak i utorak svježije. I na Jadranu promjenjivo, mjestimice s kišom, pa u obilnijim pljuskovima s grmljavinom. U utorak kiša još uglavnom u Dalmaciji. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, a u ponedjeljak i utorak na sjevernom dijelu bura - najavljuje. 

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Toplinski val je na vrhuncu: Slavonski Brod bio je jedan od najtoplijih gradova u Hrvatskoj u petak

Komentara 2

SU
SULUD
07:05 18.08.2024.

Dobro jutro iz sunčanog Zagreba

IH
iron.hide.54966
23:26 17.08.2024.

U hrvatskoj više ništa neće biti isto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije