ispovijest

Radeći na crno pala s ljestava, odštetu moratražiti na sudu

'26.11.2010., Bjelovar - Jadranka Karasman iz Bjelovara trazit ce odstetu sudskim putem za ozlijedu na radu, nakon koje je poslije bezuspjesne terapije morala biti podvrgnuta operaciji koljena Photo:
'Damir Spehar/PIXSELL'
28.11.2010.
u 09:30

Bjelovarčanka Jadranka Karasman još prije godinu dana radeći neprijavljena, doživjela je ozljedu zbog koje je i danas radno nesposobna

Bjelovarčanka Jadranka Karasman već godinu dana proživljava svojevrsnu kalvariju. Naime, radeći neprijavljeno na Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u vlasništvu Janje Barnjak iz Bjelovara, još u studenom prošle godine pala je s ljestvi i teško ozlijedila koljeno.

– Nakon ozljede cijela noga mi je bila čak šest tjedana u gipsu, zbog čega sam cijelo to vrijeme doma ležala u postelji raspeta poput Isusa i da nije bilo prijatelja i dobrih ljudi, tko zna kako bi to uopće izdržala – priča Jadranka svoje gorko iskustvo dok joj glas podrhtava.

Proživjela pakao

Nakon dugotrajnog gipsa u više navrata upućena je na fizikalnu terapiju, no nažalost stanje joj se nije popravilo.

– Budući da mi terapija ništa nije pomogla, u srpnju ove godine konačno sam podvrgnuta operaciji od koje se još oporavljam – ističe ogorčeno. Dodaje da oporavak ide jako sporo, te da i dan danas ne može hodati bez štaka. Ističe kako je zbog ozljede svih ovih mjeseci zapravo radno nesposobna, zbog čega je proživjela pravi pakao jer živi sama u podstanarskom stanu bez ikakvih primanja. Da joj ne pomažu roditelji, koji žive na selu nedaleko od Bjelovara, ne zna kako bi uopće preživjela.

Prijava nakon 10 mjeseci

Posebno je boli što za cijelo vrijeme oporavka od obitelji Barnjak, kod kojih je s prekidima radila više od tri godine, nije imala nikakvu potporu. Kad je u kolovozu shvatila da je posve ignoriraju i da joj neće priznati nikakvu naknadu, odlučila ih je prijaviti inspekciji. Prema odgovoru koji je dobila iz bjelovarskog Odsjeka inspekcijskog nadzora, inspektor rada je samo dan nakon podnesene prijave bio u nadzoru na gospodarstvu Barnjakovih i već sutradan protiv njih zbog zatečenih nepravilnosti podnio optužni prijedlog Prekršajnom sudu. Inspekcija je u obavljenom nadzoru utvrdila da je poslodavac postupio protivno odredbama Zakona o radu, Zakona o mirovinskom osiguranju, te Zakona o obaveznom zdravstvenom osiguranju i Zakona o Državnom inspektoratu. Jesu li Barnjakovi doista pogriješili utvrdit će sud, na kojem su već održane dvije rasprave. Jadranka ističe da su za svjedoke pozvali osobe koje uopće nisu bili prisutne kad se nezgoda dogodila, te se boji da bi mogla biti prevarena

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije