SDP POSTAVIO ULTIMATUM

Radeta: Ne, HDZ-ovom prostornom planu Zadra. Mi već pripremamo izbore

Zadar: Gradski vijećnik Danijel Radeta
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
03.09.2024.
u 12:51

- Skidanjem točaka s Dnevnog reda, razotkrivanjem nezakonitih radnji s građevinskim dozvolama, zaključcima i odlukama zaustavili smo HDZ, Darka Kasapa i Branka Dukića u suludom pohodu na prostor i daljnju okupaciju i betonizaciju grada - naveo je Daniel Radeta

Zadarski SDP je postavio ultimatum do 7. rujna kada je posljednji rok da ne dođe do raspuštanja gradskog vijeća. Vijeća u kojem većinu ima oporba, a o čijim rukama ovisi i treći proračun HDZ-ovog gradonačelnika. Predsjednik zadarskog SDP-a Daniel Radeta je naime ponovno zatražio stavljanje van snage, kako ističe HDZ-ovog proračuna, ali je istodobno i već najavio osnivanje izbornog stožera za lokalne izbore u svibnju.

- U posljednje tri godine, fokus našeg djelovanja kroz rad u Gradskom vijeću bio je na sprječavanju prostorne devastacije i pljačke javnog novca iz Proračuna. Spriječili smo niz nebuloznih projekata, zaustavili izgradnju preko 1000 novih stanova, kampova, betonskih nakarada... Skidanjem točaka s Dnevnog reda, razotkrivanjem nezakonitih radnji s građevinskim dozvolama, zaključcima i odlukama zaustavili smo HDZ, Darka Kasapa i Branka Dukića u suludom pohodu na prostor i daljnju okupaciju i betonizaciju grada.

Ovaj saziv Gradskog vijeća ima još samo jednu šansu da Odlukom o stavljanju van snage HDZ-ovog Prostornog plana zada završni udarac za potpunu kapitulaciju HDZ-a i stavi generacijski potpis na prostor kojem su temelj novi Pravilnik i Zakon o gradnji. Tko to ne razumije, ne treba više ni sjediti u Gradskom vijeću niti će preko naših leđa davati šanse HDZ-u za politički opstanak i daljnju pljačku i devastaciju

Šansu imate do subote, 7. rujna 2024. Za danas sam sazvao sjednicu Predsjedništva SDP-a Zadar. Na Dnevnom redu sjednice naći će se točka - Imenovanje izbornog stožera za nadolazeće lokalne izbore - naveo je Daniel Radeta.

 

GALERIJA Parkirani auti potonuli u zemlju: Na Trešnjevci ponovno pukla cijev, cijela ulica pod vodom
Zadar: Gradski vijećnik Danijel Radeta Zadar: Gradski vijećnik Danijel Radeta
1/19
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Ričard
Ričard
00:11 04.09.2024.

NE Radeti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije