U ČETVRTAK DAN D ZA ZADAR?

Radeta (SDP): Novi prostorni plan HDZ-u neće proći. Dosta je betonizacije

Zadar: Gradski vijećnik Danijel Radeta
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
27.08.2024.
u 17:24

- Prilika je ovo da svi zajedno zaustavimo nered i daljnju devastaciju prostora i stanemo u obranu grada od daljnje betonizacije, nebuloznih projekata i preizgrađenosti - istakao je Radeta

Uoči odlučujuće sjednice zadarskog gradskog vijeća na kojoj će ili biti prihvaćen proračun ili će doći do samoraspuštanja vijeća, SDP je u proceduru uputio točku Dnevnog reda za stavljanje izvan snage Odluke o izradi V. izmjena i dopuna Prostornog uređenja Grada Zadar. Time, kako navodi njihov predsjednik Daniel Radeta ruše ideju HDZ-a da zaobiđi novi Pravilnik o prostornim planovima i novi Zakon o prostornom uređenju koji je stupio na snagu 1. siječnja 2024. u kojem više nema MT zona, u kojem udaljenost od međe H/2 postaje pravilo i još niz pozitivnih propisa.

- Istu poruku su gradonačelniku Dukiću i pročelniku Kasapu poslali i građani Zadra kada su mu putem javnog uvida i izlaganja uputili preko 420 primjedbi na nove izmjene i dopune Prostornog plana. Danas je svima jasno zbog čega je HDZ krenuo u izradu i zašto im se toliko žurilo donijeti novi Plan! Prilika je ovo da svi zajedno zaustavimo nered i daljnju devastaciju prostora i stanemo u obranu grada od daljnje betonizacije, nebuloznih projekata i preizgrađenosti. Ovom Odlukom, bez obzira na ishod s Proračunom i to hoće li biti Povjerenika ili raspuštanja, obavezujemo idući saziv Gradskog vijeća (kakav god on bio) da se novi Prostorni plan radi po novom Pravilniku o prostornim planovima - istakao je Radeta.

 

GALERIJA Nakon 18 godina izgrađena autocesta od Siska do Zagreba, pogledajte kako izgleda
Zadar: Gradski vijećnik Danijel Radeta
1/26
Ključne riječi

Komentara 2

MO
MOSAD
18:10 27.08.2024.

Oti Radeta dobija je na važnosti ,i ušao u vrh ekstremne i primitivne yu desnice (sdp)zahvajujući sto je u mom zadru izbrojija oko milijon qstaša.Brojanje jos traje.Navodno je dobija zadatak da ihmora naci bar milijardu do presedničkih izbora.Za sad mu ide dobro.

Avatar Ričard
Ričard
23:30 27.08.2024.

Radeti u suzbijanju betonizacije želim malo više uspjeha , nego u onoj akciji sa muralom Tornada. Ka izvornom, koji je još tamo pridružilo se 50ak novih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije