Prvi radni sastanak

Radna skupina za izradu nacrta ustavnih promjena sastajat će se svaki dan

sabor
Patrik Macek/Pixell
08.11.2013.
u 15:20

Dio zastupnika tražio je dodatno vrijeme da se prikupe i ostali prijedlozi, ako ih ima, čemu se usprotivila Jadranka Kosor.

Radna skupina za pripremu nacrta ustavnih promjena koju je osnovao saborski odbor za Ustav održala je prvi radni sastanak na kojem se dogovorila oko načina rada kao i termina kada će se sastajati. 13 članova skupine odmah je dobilo i tablicu u kojoj su izlistani svi prijedlozi za promjenu Ustava koji su pristigli u pisanom obliku, kao i oni koji su izneseni tijekom rasprave u Saboru i na odborima. Dio zastupnika tražio je dodatno vrijeme da se prikupe i ostali prijedlozi, ako ih ima, čemu se usprotivila Jadranka Kosor.

- Koncentrirajmo se samo na prijedloge izrečene u raspravi kada je pokrenuta promjena Ustava jer ćemo ovako ići u nedogled. Stvorit će se čudovište od prijedloga koje nećemo nikada stići obraditi – rekla je Kosor, a SDSS-ov Milorad Pupovac dodao je kako smatra da treba u što kraćem roku provesti ustavne promjene zbog rupa koje postoje u Ustavu i zakonima.

- S obzirom na sve inicijative koje su se počele pojavljivati, u protivnom bismo mogli ući u razdoblje političke nesigurnosti – vjeruje Pupovac. HDZ-ov Davorin Mlakar ponovio je svoj zahtjev s Odbora za Ustav da bi u ovaj proces ustavnih promjena trebalo uključiti i stručnjake za ustavno i kazneno pravo. Dogovoreno je da se svi saborski klubovi do ponedjeljka očituju ako imaju dodatnih prijedloga ili ako žele dodatno pojasniti postojeće, te da će se radna skupina sastajati svaki radni dan.

>>Sabor donio odluku o raspisivanju referenduma!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije