jedna novooboljela osoba

Radnici iz BiH još ne mogu na rad u Karlovačku županiju

Konferencija za medije Stožera civilne zaštite Karlovačke županije
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/9
27.04.2020.
u 14:51

Josip Ribar, načelnik Stožera kazao je da je danas poslovne aktivnosti ponovo započeo 481 obrt u Karlovačkoj županiji, što je 25 posto ukupno registriranih

U Karlovačkoj županiji u ponedjeljak je jedna osoba bila pozitivna na koronavirus, a riječ je o kontaktu već oboljele osobe koja je bila u samoizolaciji. U Karlovačkoj je županiji tako trenutno 31 oboljela osoba od COVID-19.

- U Karlovačkoj županiji je testirano 1.278 pacijenata, a od onih zadnjih 30 koji su testirani su nalazi negativni. Zadnji testirani koji je došao sinoć ima pozitivan nalaz, no on se već otprije nalazi u samoizolaciji i osjeća se dobro. Četiri osobe se nalaze u OB Karlovac i osjećaju se dobro, 14 ih je na kućnom liječenju, u Zagrebu je jedan i 11 ih je izliječeno - kazao je Ervin Jančić, ravnatelj Opće bolnice Karlovac na Stožeru civilne zaštite Karlovačke županije.

On, kao i ostali članovi Stožera koji su danas bili na tiskovnoj, izišao je iz 14-dnevne samoizolacije nakon prvog pozitivnog nalaza šefa Hitne, dok je kasnije bio negativan, kao i ostali članovi Stožera.

Darko Bratić, načelnik PU karlovačke kazao je kako građani, barem po njihovim kontrolama, ne krše mjeru samoizolacije, a njih nekoliko dnevno putuju bez valjanih propusnica.

- No, nažalost, vraćamo se u 'normalu' po broju kaznenih djela, poput imovinskih delikata i nasilja u obitelji, kao što je bilo u vrijeme prije ove krize - kazao je D. Bratić.

Josip Ribar, načelnik Stožera kazao je da je danas poslovne aktivnosti ponovo započeo 481 obrt u Karlovačkoj županiji, što je 25 posto ukupno registriranih.

- Bit ćemo na pomoći svim našim gospodarstvenicima kako da lakše uđu u proces rada. Za bilo kakva pitanja otvoren im je naš mail, telefon i pomoći ćemo im da što lakše krenu s radnim zadaćama - kazao je J. Ribar.

U drugoj fazi rad će započeti 173 obrta, njih 9 posto, a u trećoj od 11. svibnja 365 obrta, 19 posto; u koje ulaze frizeri pedikeri i ostala zanimanja.

- Trenutna epidemiološka situacija na području Velike Kladuše, Bihaća, Cazina nije u potpunosti zadovoljavajuća pa nismo u prilici omogućiti tim radnicima da dolaze na područje Karlovačke županije. Čim se situacija popravi i zajedno s Nacionalnim stožerom uvidimo da je to moguće, prvi ćemo ići k tome da se dopusti ulazak tih stranih radnika jer znamo da je to jako bitno, osobito za naše građevinske tvrtke - kazao je načelnik Josip Ribar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije