Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPRAVE O NERADNOJ NEDJELJI I DALJE TRAJU

Radnici, sindikati i veliki poslodavci trljaju ruke, vlasnici obiteljskih dućana nezadovoljni

30.06.2024.
u 07:00

Čak 72 posto Hrvata bilo je za neradnu nedjelju, a onda upravo na taj neradni dan svjedočimo najezdi na rijetke objekte koji su otvoreni. U kilometarskim redovima, osobito pred pekarnicama, čeka se kao da smo teški ovisnici o svježem kruhu, kojega sada peku i benzinske crpke

Komentara 14

RA
Raptor
08:41 30.06.2024.

Suština ukidanja rada nedjeljom nije bila zaštita radnika i zato sindikati ne bi trebali sebi prisvajati zasluge. Temeljni razlog je bila politika, dodvoravanje vladajućih crkvi kako bi osigurali logistiku i potporu crkvene infrastrukture i dijela sljebenika. Ljude je trebalo pustiti da rade, a nesposobna državna administracija trebala je osigurati da se rad nedjeljom adekvatno plati. Ovako imamo činjenicu da samo dio radnika u trgovini nedjeljom ne radi. Jedan dio u velikim trgovačkim centrima radi i to pod većim opterećenjem zbog pritiska na manji broj lokacija. Veliki tdgovački lanci su se dogovorili i ostvaruju visoke marže, prihode i dobit. Uništavaju se mali privatni dućani. A što je s radnicima koji rade u nedjelju kao što su konobari, kuhari u restoranima, radnici u javnom prijevozu, na tržnicama, da ne govorimo o svim javnim službama. Dakle, zabrana rada nema smisla i to je politička odluka kako bi se kod građana stvorio dojam kako se vladajući brinu za njih i obitelj. Time dijelomično može biti zadovoljna crkva. Građani idalje masovno kupuju nedjeljom u centrima koji su otvoreni, a gužve u njima (pogledajte parkirališta) i redovi pred pekarnicama pokazuju svu besmislenost te odluke. Ali, narod je tako htio i to treba poštivati.

NK
Najam krova
08:27 30.06.2024.

Na stotine struka i zanimanja rade nedjeljom ali nama je bitno da blagajnica u konzumu ne radi. Kockarnice i kladionice rade i nedjeljom i noću 0-24 i nije sporno, nedjeljom cvjećare na groblju ne smiju raditi... ovdje se ne radi o struci nego o inatu.

LA
larala
08:59 30.06.2024.

Neradne nedjelje su se i uvele sa ciljem uništavanja malih trgovaca. Oduzeli su im jedini dan u tjednu kad su imali koliki toliki promet ali im nisu smanjili poreze i doprinose za min. 4 neradna dana mjesečno. Računala gospoda u u Saboru da će se taj trošak preliti na cijene koje će u konačnici platiti građani a, samim tim i 25% većim prihodima od poreza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije