dug 450 milijuna kn

Radnici Spačve zabrinuti: Novi vlasnik ostavlja isto rukovodstvo

spačva
Goran Ferbežar/PIXSELL
15.06.2013.
u 09:02

Quaestus fond Borislava Škegre u predstečajnoj nagodbi dobio je 66,2 posto vlasničkog dijela i najavio da će ostaviti dosadašnjeg predsjednika uprave i financijskog direktora na svojim mjestima

Radnici i sindikat u vinkovačkom drvoprerađivaču Spačva zabrinuti su zbog najave novog vlasnika, Quaestus fond Borislava Škegre koji je u predstečajnoj nagodbi dobio 66,2 posto vlasničkog dijela, da će ostaviti dosadašnjeg predsjednika uprave i financijskog direktora na svojim mjestima.

- Zabrinuti smo jer ne vjerujemo da oni koji su doveli društvo u sadašnje stanje i stvorili dug od preko 450 milijuna kuna, mogu i dalje uspješno voditi tvrtku. Raspisan je javni natječaj za čelne dužnosti u Spačvi i otvoren je do 27. lipnja, a u razgovoru s našim novim vlasnikom, između redaka smo mogli pročitati kako će na ta mjesta postaviti ljude iz dosadašnjeg poslovodstva. Iako je Skupština razriješila predsjednika uprave i nadzorni odbor, predsjednik i dalje radi svoj posao. Nadamo se da će Quaestus fond, a tako su nam i obećali, pronaći rješenje na dobrobit tvrtke i 630 zaposlenih - kaže Ilija Budimir, predsjednik sindikata Spačve koji broji 420 članova dodajući kako radnici ne žele opet proživljavati ono što su proživljavali zadnjih godina od kašnjenja plaća do šikaniranja.

Zbog velikih dugovanja, najviše prema bankama i Hrvatskim šumama, Spačva je ušla u velike probleme koji su riješeni predstečajnom nagodbom i promjenom vlasničke strukture.

>>U tri smjene rade pelete za poznatog kupca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije