TERORIZAM

Raketni napadi s magareće zaprege

22.11.2003.
u 00:00

JUČER UJUTRO POGOĐENA DVA HOTELA I MINISTARSTVO NAFTE U BAGDADU, SINOĆ POGINULO JOŠ PET OSOBA

BAGDAD - Raketama koje su jučer ujutro ispaljene s kola koja su vukli magarci pogođeni su iračko ministarstvo nafte i dva bagdadska hotela u kojima su smješteni strani novinari i humanitarni djelatnici. U napadima je najmanje jedna osoba ozlijeđena.

U dva gotovo simultana napada, oko 7 sati po lokalnom vremenu, napadači su dovezli raketne bacače na ulice ispred hotela i ministarstva, rekao je glasnogovornik američke vojske. Najmanje je osam projektila pogodilo zgradu ministarstva, ali su samo dva eksplodirala. Jedna je raketa pogodila hotel Palestinu, a druga obližnji Sheraton. Pripadnici snaga sigurnosti pronašli su nedaleko od hotela magareću zapregu s raketnim lanserom kapaciteta 30 projektila. Američki je glasnogovornik kazao da je još jedan lanser, također montiran na kola koja je vukao magarac, pronađen kraj ministarstva.

Četiri su osobe ubijene, a 20 ih je ranjeno u eksploziji granate koja je bačena sinoć na prodavače alkohola na jugu Bagdada. Među poginulima je jedno 11-godišnje dijete. Jedan je američki vojnik ubijen jučer u bombaškom napadu sjeverno od Bagdada, prema priopćenju 4. pješačke divizije kojoj je pripadao.(H)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije