Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove naknade

Rast cijena ležaljki i suncobrana: Nova uredba znatno poskupljuje usluge na plažama

Ilustracija
Dusko Jaramaz/PIXSELL
09.02.2024.
u 10:58

Ove minimalne cijene služe kao početne u natječajima, što znači da naknada u konačnici može biti i znatno viša. Postoje i iznimke

Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama usvojen je prošlo ljeto, a sada je usvojena uredba po kojoj će lokalne vlasti raspisivati javne natječaje za koncesije na pomorskom dobru. Uredba znači povećanje minimalnih naknada za obavljanje pojedinih djelatnosti na pomorskom dobru, piše Tportal. Riječ je o naknadama koje su zadnji put bile regulirane prije 20 godina. Primjerice, minimalna naknada za iznajmljivače ležaljki i suncobrana iznosila od 10 do 40 kuna godišnje po ležaljki odnosno suncobranu, ovisno o turističkom razredu. Za isto se sada predlaže jedinstvena naknada od 40 eura godišnje. Dozvole na pomorskom dobru mogu se izdati za razne djelatnosti, od iznajmljivanja opreme za rekreaciju i sport, ugostiteljskih usluga, trgovine do postavljanja reklama.

Ugostitelj koji ćeli otvoriti kafić na plaži morat će za objekt platiti minimalno 3000 eura godišnje, plus 60 eura po kvadratnom metru terase. Šank za točenje na otvorenom značit će minimalno 2000 eura godišnje. Za štand sa suvenirima i rukotvorinama minimalna naknada se diže na tisuću eura. Poskupljuje i iznajmljivanje skutera, čamaca, pedalina... 

VEZANI ČLANCI:

Ove minimalne cijene služe kao početne u natječajima, što znači da naknada u konačnici može biti i znatno viša. Iznimno je moguća i niža naknada od minimalne, i to za 30 posto, ako se na natječaj nitko ne javi, dodaje Tportal.

FOTOGALERIJA Naši ljudi su kod kuće': Pogledajte emotivan susret oslobođenih ukrajinskih zarobljenika

Ilustracija
1/16
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije