Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZOVU GA IVAN

Ravnatelj KB-a Sveti Duh o bebi iz Zaprešića: 'Izvan inkubatora je, zdrava je. Javljaju nam se za kumstva'

Zagreb: Hodnici u KB Sveti Duh
Sandra Simunovic/PIXSELL
15.05.2024.
u 11:45

Imali smo zabilježen samo jedan takav slučaj prije više od 20 godina pa nemamo standardne postupke u takvim slučajevima, rekao je ravnatelj KB-a Sveti Duh

Ravnatelj KB-a Sveti Suh dr. Igor Alfirević otkrio je za 24sata u kakvom je stanju napušten dječačić koji je prije dva dana pronađen u kanti za smeće u Zaprešiću. Policija još nije otkrila je li našla majku djeteta, a dijete će još oko mjesec dana provesti u bolnici.

– Beba se razvija uredno. Danas je izvan inkubatora. Potpuno je utopljena i zdrava. Svi su puni entuzijazma, nevjerojatna količina dobrote se pokrenula u priči oko bebe. Imamo upite za posvajanje, kumstva, opremanje bebe. Ljudi su pokazali veliku dubinu empatija, dobrote – komentirao je. 

– Dijete mora doseći određenu težinu, no tu je i pitanje socijalne skrbi. Zakonodavac ima svoje propise. Naime, ova je priča specifična. Mi smo, uz pomoć naših bolničkih resursa, pokušavali naći isti takav slučaj. Nismo ga imali zadnjih 20 godina. Zapravo, imali smo zabilježen samo jedan takav slučaj prije više od 20 godina pa nemamo standardne postupke u takvim slučajevima – dodaje.

Iako ga službeno zovu N (nepoznat) muško, liječnici su dječaku ipak dali ime. 

POVEZANI ČLANCI:

– Zovemo ga Ivan po našem liječniku koji ga je tu noć zaprimio – komentirao je ravnatelj. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar yumamic
yumamic
12:10 15.05.2024.

Drži se, Ivane!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije