izmjene i dopune

Ravnatelja HRT-a po novom će zakonu birati Sabor?

'20.09.2010., Prisavlje, Zagreb - Na HRT-u je odrzana sjednica Programskog vijeca HRT-a. V.d. glavni ravnatelj HRT-a Josip Popovac.  Photo: Boris Scitar/PIXSELL'
'Boris Scitar/PIXSELL'
14.03.2012.
u 09:31

Izmjene su pisane u Ministarstvu kulture, čeka se konačno usuglašavanje na Vladi, javlja Novi list.

Budućeg, novog ravnatelja HRT-a, odnosno predsjednika uprave, neće više birati zajedničkim snagama Programsko vijeće HRT-a i Nadzorni odbor HRT-a, već zastupnici Hrvatskog sabora i to nakon provedenog javnog natječaja, javlja Novi list.

Ovo je, kako Novi list neslužbeno doznaje od visokog izvora bliskog Vladi, najvažnija novina koju sa sobom nose izmjene i dopune Zakona o HRT-u.

Izmjene su pisane u Ministarstvu kulture, čeka se konačno usuglašavanje na Vladi, a onda i hitna saborska procedura ne bi li zakonski prijedlog bio čim prije donesen. Na taj bi se način s Programskog vijeća HRT-a skinula zadaća izbora.

>>Cijeli tekst čitajte ovdje

Komentara 12

MA
margaritas
10:17 14.03.2012.

jos jedna pobjeda radimira cacica i hns a mi samo sutimo i trpimo

BK
B Kosa
10:30 14.03.2012.

To je sigurno dace nam HRT biti jos crveniji nego do sada

GR
Gradinar
10:01 14.03.2012.

Zanimljiva promjena u stavu aktualne vladajuće ekipe. Odmah želim reći kako je daleko transparentnije da šefa javne ustanove bira Sabor, nego pod krinkom nekakve nevladine institucije ili civilnoga društva, opet politika, koja bi u te podinstitucije birala svoje ljude. Neviđenii je pritisak radio dio inozemnih krugova zainteresiranih za razvoj društvenih događaja u Hrvatskoj ( zbog čega li samo?) na HDZ-ovu vladu da \"demokratizira\" izbor šefa HTV-a. Sve kako bi se stalnim presingom i ofanzivnim utjecajem na moguće odluke HDZ-a, spriječilo imenovanje njima bližih ljudi, i postoglo imenovanje mahom anacionalnih \"profesionalaca\". Kad je taj proces urodio plodom, a nema više bojazni za utjecaj \"desničara\" ili nedaj Bože \"nacionalista\" na program HTV-a, e, sada više nema problema - idemo u Sabor. Kakav salto!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije