Bura u Vojniću

Ravnateljica mora dati ostavku! Prosvjedovat ćemo sve dok ne ode

hitna
kristina štedul fabac/pixsell
17.05.2011.
u 09:05

Sada je jasno da od Hitne neće biti ništa dok ona vodi Dom zdravlja, dodaju Vojničani

Organizirat ćemo prosvjed vjerojatno već ovog mjeseca na kojem ćemo tražiti ostavku, odnosno smjenu ravnateljice Doma zdravlja Vojnić Tatjane Šterk-Tudić. Mjesecima se borimo za to da se usluga hitne pomoći ponovo uspostavi u Vojniću, kao što je postojala do lanjskog kolovoza, ali sada nam je jasno da se to neće ostvariti sve dok je ona ravnateljica Doma zdravlja, kazao je Ilija Kalem, mještanin Vojnića, jedan od organizatora potpisivanja peticije kojom oko 1500 mještana svih 14 mjesnih odbora traži vraćanje ukinute zdravstvene usluge.

Na sve adrese

Kalem kaže da su peticiju i zahtjev mještana poslali na sve mjerodavne adrese, odnosno da su ispunjeni i zahtjevi koje je Dom zdravlja postavio pred Županiju i HZZO. – Uvjet je bio da tri liječnika Doma budu stambeno zbrinuti. No, jedan od zaključaka sastanaka na kojima su bili predstavnici Općine, Županije, ministarstva i HZZO-a bio je da će to biti riješeno; dva su stana već dodijeljena liječnicima, a treći će biti u zgradi koju Ministarstvo regionalnog razvoja gradi. Unatoč tim obećanjima i činjenici da dva liječnika već žive u stanovima u Vojniću, dobili smo dopis od ravnateljice Doma zdravlja u kojem navodi da će tek kada Dom zdravlja dobije rješenja, odnosno kada stanovi budu dodijeljeni na upravljanje Domu zdravlja, sazvati Upravno vijeće da bi razmotrili daljnja postupanja. Taj smo dopis shvatili kao svojevrsnu ucjenu; dakle, moguće je vratiti hitnu, u stanovima liječnici već žive, ali ona to ne želi dok se neki njeni zahtjevi ne ispune – komentirao je Kalem.

Pokrenuta istraga

Milena Mađerčić, čiji je sin lani umro od posljedica pada s bicikla čekajući dolazak hitne pomoći, nezadovoljna je radom liječnika Doma zdravlja.

– Pisala sam i ministru zdravstva zbog mog slučaja i on je pokrenuo istragu. U dopisu koji sam dobila od karlovačkog Doma zdravlja jasno stoji da liječnicima iz Karlovca treba 90 minuta da dođu do najudaljenijeg dijela Vojnića, pokupe pacijenta i dovedu ga na hitni prijam u karlovačku bolnicu. Stoga nama Hitna u Vojniću treba, ali sadašnja ravnateljica to ne želi – kaže Mađerčić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije