ipak nema afere?

Policija: Nije bilo prisluškivanja ni praćenja suca

Ivan Turudić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Autor
Ivanka Toma
13.08.2014.
u 21:30

"Turudić nije bio predmetom ni jednog kriminalističkog istraživanja koje je policija provodila"

Na tvrdnje suca i predsjednika Županijskog suda u Zagrebu Ivana Turudića kako ima dokaze da ga prate i prisluškuju, te da mu o tome govore ljudi iz policije koji, kako kaže, imaju svoje motive da mu to priopće, reagirala je i sama policija. MUP je u srijedu na službenim web stranicama izdao priopćenje u kojemu poriče optužbe suca Turudića.

Zaoštrio odnos s vlašću

"Ravnateljstvo policije oštro demantira izjavu predsjednika Županijskog suda u Zagrebu Ivana Turudića u kojoj je naveo da ga policija 'prati i prisluškuje', a koja je objavljenu u sklopu informativne emisije jedne televizije", stoji u priopćenju Ravnateljstva policije.

U kratkom i odlučnom demantiju da se bavi sucem, policija kaže da "gospodin Turudić nije bio predmetom nijednog kriminalističkog istraživanja koje je policija provodila, odnosno provodi".

Optužbom kako je siguran da represivni aparat radi na tome da ga se smijeni, predsjednik zagrebačkog Županijskog suda maksimalno je zaoštrio odnos prema aktualnoj vlasti. Nakon nedjeljnog intervjua Večernjem listu postavljalo se pitanje je li Turudić, zbog kritike vlasti i opservacija o suradnicima predsjednika Republike Ive Josipovića, ušao u prostor političkog djelovanja. Jedini mjerodavan za tu procjenu i eventualno pokretanje stegovnog postupka, predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin, nije zauzeo nikakav stav. Rekavši da nije čitao intervju te da je na godišnjem odmoru, izbjegao je stati u zaštitu suca u slučaju da mu daje za pravo u javnom istupu, ili ga u suprotnom pozvati na odgovornost.

Optužbe imaju težinu

Turudićeve optužbe da ga represivni aparat nezakonito prati i prisluškuje, i da to radi kako bi ga se smijenilo, imaju daleko veću težinu i predsjednik Vrhovnog suda na njih ne bi smio ostati gluh. No, kako će se Branko Hrvatin postaviti ovaj put ne znamo jer nije odgovarao na naše telefonske pozive.

>> Je li Turudić smio Tita nazvati zločincem?

>> Turudić tužio Milanovića Kolindi: Mama, on je mene prvi

Komentara 104

MU
Mućanin
14:30 13.08.2014.

Pa eno i četnici svi danas govore da nisu klali, da su bili samo kuhari i šoferi. Tako se i milicija brani da nisu prisluškivali ili je netko toliko naivan pa očekuje da će ovi reći, je tako je?!

ZA
zagrepcaninb
14:24 13.08.2014.

A da pošaljemo opet saborsku delegaciju iz onog odbora da to provjeri. Lijepo daju broj i istog trenutka dobiju ispis. Baš kao i u slučaju LInić. Kao nije praćen ali je zapravo praćen. UDBAška posla sa Panotvčaka i iz Banskih dvora.

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
14:30 13.08.2014.

Bit će da Ranko opet nešto švrlja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije