FARAON

Razbijen lanac krijumčara drogom na istoku Hrvatske

Policijska akcija Faraon
Foto: PU vukovarsko-srijemska
1/6
20.08.2019.
u 15:04

Na čelu lanaca dilera bio je 58-godišnjak iz Vinkovaca.

Poslije višemjesečnog kriminalističkog istraživanja policija PU Vukovarsko – srijemske u sklopu akcije Faraon razbijen je lanac dilera kokaina i heroina za područje Vinkovaca, Vukovara, Osijeka i Đakova. Kako je pojasnio voditelj Službe kriminaliteta PU Vukovarsko – srijemske Krešimir Hunjet na čelu lanca dilera bio je 58-godišnjak iz Vinkovaca.

- Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 58-godišnjak iz Vinkovaca drogu kupovao od 57-godišnjaka i 65-godišnjaka iz Splita te ju dalje preprodavao. Istraživanjem je bilo obuhvaćeno deset osoba iz Vinkovaca, Osijeka, Đakova, Županje i Splita. Svi oni su od prije po sličnim kaznenim djelima bili poznati policiji, rekao je Hunjet.

Tijekom obavljenih pretraga domova i drugih objekata na više lokacija, kao i vozila, pronađeno je oduzeto 504 grama kokaina, 35 grama heroina, 8 komada sjemenki biljke „Cannabis sativa“, novčani iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna u raznim apoenima i valutama, 10 mobilnih uređaja sa više SIM kartica, 100 komada tableta „Heptanon“, pištolj s pripadajućim spremnikom i nekoliko komada streljiva, precizna digitalna vaga te punilo za miješanje s drogom „Laktoza“.

O vrijednosti pronađenih narkotika dovoljno govori podatak kako pronađena vrijednost kokaina procjenjuje se na oko 120.000 kuna.

-Protiv osam osoba podnesena je kaznena prijava za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te su tijekom jučerašnjeg dana predane u pritvorsku jedinicu policije, rekao je Hunjet.

Policijska akcija Faraon
1/6
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije