Suđenje za obračun

Različite priče o pucnjavi ispred kluba Cameleon u Rijeci

josip svetić
Goran Kovačić/PIXSELL
02.06.2011.
u 15:32

I Svetića i Bibića tužiteljstvo tereti da su pokušali ubiti jedan drugoga, no oni se ne smatraju krivima.

Noćni revolveraški obračun Josipa Svetića (41) i Denisa Bibića (35) ispred kluba Cameleon na riječkoj rivi u ožujku 2009. godine, u kojemu je Bibić teško ozlijeđen i život mu je spašen hitnom liječničkom intervencijom, a danas ne vidi na lijevo oko i slabije čuje, počeo se raspletati u sudnici. I Svetića i Bibića tužiteljstvo tereti da su pokušali ubiti jedan drugoga, no oni se ne smatraju krivima.

Prema optužnici dvojica muškaraca nakon sukoba u klubu, iz kojega su ih redari izbacili, nastavila su svađu i vrijeđanje. Bibić je potom otišao, ali se nakon nekoliko minuta vratio i iz pištolja Walther ispalio prema Svetiću metak koji ga, zaklonjenog iza stupa, nije pogodio. I Svetić je potegao pištolj Crvenu zastavu i ispalio prema Bibiću pet hitaca od kojih ga je jedan pogodio. Pištolj, kojemu se metak zaglavio u cijevi, odbacio je i otišao, a Bibić je prevezen u bolnicu.

Danas saslušani svjedoci, Svetićev prijatelj Boro Batinić koji je u sudnicu doveden iz pritvora, kao i optuženi Svetić, jer su obojica nedavno optuženi kao pripadnici narkoskupine koja je “pala” u akciji Kvart, i Bibićeva supruga, oboje očevici pucnjave, ispričali su različite verzije. Batinić tvrdi da je Bibić s pištoljem u ruci pogledom tražio Svetića, a onda se čula pucnjava.

– Onda sam vidio Bibića da leži na tlu, u ruci je držao pištolj u zraku i dizao ga pa mu je prišao Ranko, stao nogom na ruku i uzeo ga – opisao je.

Bibićeva žena, pak, tvrdi da su se u klub vratili na njezin nagovor i da je, kad su izašli iz auta, počela pucnjava, a njezin je muž ostao ležati na tlu.

– Svetić je bio sakriven iza stupa, vidjela sam ga kako puca. Moj muž nije imao pištolj, on i nema pištolj, vidjela sam samo Svetićev pištolj – kazala je dodajući da im se život nakon događaja promijenio i više nije “normalan” zbog suprugove depresije.

Komentara 1

Avatar sultan46
sultan46
20:42 02.06.2011.

Hhahha koja glupost,,obadva kriva... pa jedan uvijek mora zapocet svasta.. e nase pravosudje..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije