Drugo lice Splita:

'Reagirajte na Kerumovo pjevanje ustaške pjesme na Rivi'

Kerum
Ivo Čagalj/PIXSELL
12.05.2013.
u 14:45

"Potreba za reakcijom i oštrom osudom performansa leži u činjenici da su gradonačelnik i društvo otišli niz Rivu pjevajući ustašku pjesmu 'Jasenovac i Gradiška stara'", pišu iz nezavisne liste Drugo lice Splita.

Nezavisna lista Drugo lice Splita javno je pozvala državne organe na rekciju zbog toga što je u petak aktualni gradonačelnik Splita i kandidat na lokalnim izborima Željko Kerum sa svojim društvom na Rivi pjevao ustašku pjesmu "Jasenovac i Gradiška Stara".

"U informativnoj emisiji od 10. svibnja na RTL televiziji, iznova nam se ukazao vrli gradonačelnik Željko Kerum sa standardnom količinom primitivizma i bahatosti, koje je iskazao po iskrcavanju s jahte na Rivi", piše Drugo lice Splita na Facebook profilu.

"Gradonačelnik i društvo otišli niz Rivu pjevajući ustašku pjesmu"

"Kako mu je takav oblik ponašanja već prerastao u zaštitni znak kojim se ponosi, potreba za reakcijom i oštrom osudom performansa leži u činjenici da su gradonačelnik i društvo otišli niz Rivu pjevajući ustašku pjesmu 'Jasenovac i Gradiška stara'", dodaju iz nezavisne liste.

"S obzirom da bi u svakoj civiliziranoj državi netko tko se drzne pjevati fašističke budnice davno bio odstranjen, kako s funkcije i iz javnog života, tako i izoliran od društva, što ovdje nažalost nije slučaj, pozivamo na reakciju državno odvjetništvo te građane da što masovnije izađu na izbore i spriječe otvoreni fašizam na splitskim ulicama", zaključuju iz Nezavisne liste Drugo lice Splita.

"Tko je moga zamisliti lani..."

Na snimci RTL-a vidi se kako Željko Kerum toga dana dolazi na Rivu u pratnji harmonikaša te odbija sučeljavanje s drugim kandidatima. - Vojsko Kikaševa, vozi! - kaže Kerum nakon što je odbijao sučeljavanje. Na kraju priloga se čuje da svirači na muziku iz "Jasenovac i Gradiška Stara" pjevaju stihove "Tko je moga zamisliti lani...", a Kerum im se pridružuje.

Što je dalje pjevao iz priloga se ne može vidjeti...

>>Dužan i bezbrižan Kerum hita po svoj drugi mandat

>>Seka i braco na pročelju Kerumovog hotela 'Marjan'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije