nako napada na vijećnika

Reakcija gradonačelnika Zadra: 'Podrška Radeti, ne moramo se slagati, ali nasilje je nedopustivo'

Zadar: Gradonačelnik Branko Dukić održao konferenciju na temu Proračuna s nužnim rashodima i izdacima
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/2
16.01.2024.
u 09:45

"Nažalost, posljednjih godina svjedočimo sustavnom verbalnom nasilju pojedinih vijećnika pravdajući to svojim iskrivljenim pravom na slobodu govora i demokracijom, a zapravo je riječ o nedopustivom ponašanju koje ruši svako dostojanstvo i uljuđenu komunikaciju", rekao je Branko Dukić

Nakon napada na predsjednika zadarskog SDP-a, reagirao je i zadarski gradonačelnik Branko Dukić(HDZ). - Žalosno je da se gradskom vijećniku prijeti, a kamoli fizički napada. Za to ne postoji opravdanje. Nažalost, posljednjih godina svjedočimo sustavnom verbalnom nasilju pojedinih vijećnika pravdajući to svojim iskrivljenim pravom na slobodu govora i demokracijom, a zapravo je riječ o nedopustivom ponašanju koje ruši svako dostojanstvo i uljuđenu komunikaciju.

Ne mislim tu na Danijela, ali govor ulice u javnom nastupu, a toga je sve više u hrvatskoj politici, samo daje pojedincima poticaj na uličarsko ponašanje kao nešto normalno i društveno prihvatljivo. Bilo kakav oblik nasilja i prijetnji je nedopustiv. Zato potpora vijećniku Radeti u zaštiti njegovih prava i sigurnosti, unatoč našim potpuno različitim pristupima političkom i javnom djelovanju. On ima pravo na svoje stavove, a mi se možemo ili ne složiti s tim, ali nikako odgovarati nasiljem - reagirao je Branko Dukić.

VIDEO Napad na člana SDP-a, snimka nadzorne kamere

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije