DRUGA FAZA RAZVOJA

REGOS uveo prvi elektronički korisnički pretinac u Hrvatskoj

regos
Davor Puklavec/PIXSELL
29.07.2013.
u 10:05

U pretincu se nalaze obavijesti koje je REGOS, temeljem propisa, učinio dostupnim osiguranicima

Započela je druga faza razvoja jedinstvenog elektroničnog javnog servisa temeljenog na Središnjem registru osiguranika (REGOS). Nakon što je u siječnju uvedena mogućnost dobivanja elektroničkih dokumenata s podacima koji se prikupljaju i obrađuju u REGOS-u, od 26. srpnja e-usluga REGOS-a nudi nove funkcionalnosti.

\"Najveća novost je prvi elektronički korisnički pretinac u Hrvatskoj kojem osiguranici mogu pristupiti putem online e-usluge REGOS-a na www.regos.hr i u kojem se nalaze obavijesti koje je REGOS, temeljem propisa, učinio dostupnim osiguranicima. Osim toga putem ove usluge, uz postojeće, može se dobiti i novi elektronički dokument: Izvadak iz Registra REGOS-a o obračunanom i isplaćenom doprinosu I. stupa za drugi dohodak. Cijeli sustav sada je potpuno automatiziran tako da se traženi elektronički dokumenti dostavljaju korisniku u roku od nekoliko sekundi\", javljaju iz REGOS-a.

Treća faza, koju REGOS planira završiti do kraja godine, omogućit će poslodavcima, kao obveznicima plaćanja obveznih doprinosa i dostave podataka, da sve potrebne dokumente i sve obavijesti iz sustava REGOS-a dobiju kroz online sustav elektroničke isporuke dokumenata i vlastiti elektronički korisnički pretinac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije