Kakvo iznenađenje

Ribič upecao ribu koja grize testise

Riba Pacu
YouTube
25.09.2013.
u 16:14

Riba pacu ima široke zube u obliku kutnjaka i jake mišiće čeljusti zahvaljujući kojima može smrviti tri ljuske oraha, kojima se i hrani

Riba pacu, koja je karakteristična za područje Amazone i poznata po tome što napada testise plivača, pojavila se i kao ulov na udici ribiča iz SAD-a.

Nakon što je viđena u Danskoj i Francuskoj, umirovljeni vozač autobusa Tom Boylan upecao je 25 centimetara dugu ribu pacu na sjeveru New Jerseyja, piše The Huffington Post.

Riba ima široke zube u obliku kutnjaka i jake mišiće čeljusti zahvaljujući kojima može smrviti tri ljuske oraha, kojima se uz puževe i vodenu vegetaciju hrani. Ove su ribe počele napadati muškarce, to jest njihove testise upravo zato što ih znaju zamijeniti za orahe. Dva muškarca iz Nove Gvineje navodno su iskrvarila do smrti nakon što im je ovakva riba odgrizla testise.

"Vrlo je vjerojatno netko imao ribu za kućnog ljubimca pa ju je bacio kad je prerasla akvarij", rekla je Pat Egan iz jedne prodavaonice riba i akvarija. "Mi te ribe ni ne prodajemo jer prebrzo rastu", dodala je.

>> Ribu pacu 'koja grize testise' našli u rijeci Seine u Parizu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije