Neće preživjeti zimu

Ribu pacu 'koja grize testise' našli u rijeci Seine u Parizu

riba pacu
Screenshot/YouTube
04.09.2013.
u 11:01

Kada se ova riba pojavi na nekim područjima na kojima obično ne obitava, najčešće je riječ o tome da ju je ispustio neki vlasnik egzotičnih riba

Riba pacu, rođakinja piranje, poznatija kao riba koja voli grickati testise, pronađena je u rijeci Seine u Parizu. Ribar je ribu fotografirao prošlog petka i fotografiju je poslao policiji. Utvrdili su da je riječ o ribi pacu koja može težiti i do 25 kilograma, piše Daily Mail.

– Riječ je o ribi koja ima vrlo opasan ugriz – rekao je glasnogovornik policije u Parizu. Ribe pacu žive u toplim južnoameričkim vodama i ne jedu meso. Pretpostavlja se da je ribu u rijeci ostavio nesavjesni vlasnik. U rijeci se ljudi ne kupaju jer je prljava, a policija kaže da riba sigurno neće preživjeti zimu. Kada se ova riba pojavi na nekim područjima na kojima obično ne obitava, najčešće je riječ o tome da ju je tu ispustio neki vlasnik egzotičnih riba. Vlasnici ih se najčešće žele riješiti jer ta vrsta ribe, vrlo nalik piranji, vrlo brzo raste te preraste veličinu vlasnikova akvarija.

U kolovozu ove godine riba pacu pronađena je i u tjesnacu između Švedske i Danske, a tada je izdano posebno upozorenje muškarcima da se ne kupaju goli.

Ova slatkovodna riba navodno je odgovorna za smrt dvojice ribara na Pacifiku, koji su iskrvarili nakon njezina ugriza za testise. Bilo je sličnih slučajeva i u Papui Novoj Gvineji, gdje su, prema riječima stručnjaka Henrika Carla, neki plivači ostali bez testisa.

>>Riba pacu napada testise plivača: 'Oni su joj prirodna meta'

>>Riba koja grize testise ipak ne prijeti plivačima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije