Slaba izlaznost

Riječani ne žele promjenu: Premoćno pobjedio Vojko Obersnel

vojko
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/3
02.06.2013.
u 20:07

Vojko Obersnel uvjerljivo je pobjedio pred Hrvojem Burićem, sa 67,67 posto glasova

Zasada, Vojko Obersnel uvjerljivo vodi pred Hrvojem Burićem, sa 67,67 posto glasova, dok prof. Hrvoje Burić ima 30,02 posto glasova, prema privremenim rezultatima.

- Najvjerovatnije Riječani bi izašli u većem broju na izbore da su Rijeci promjene potrebne - komentirao je pobjedu Vojko Obersnel.

U Rijeci je izlaznost izrazito bila slaba, najslabija u Hrvatskoj. Do 11 sati izašlo je svega svega 6,01 posto građana, a do 16 tek 18,07 posto.

Burić nije zadovoljan izbornim rezultatima, ali je čestitao novom-starom gradonačelniku Rijeke Obersnelu.

- Uvjeren sam da je uzrok slabe izlaznosti apatija koja vlada među našim biračima, međutim je to legitimno i treba to poštivati - rekao je Burić.

U drugom se krugu sučelili su se Vojko Obersnel koji lovi svoj 5. mandat i Hrvoje Burić HDZ kandidat koji je u 2. krug ušao sa 16,09 posto glasova. SDP-ov kandidat Obersnel u 1. je krugu dobio 48,06 posto glasova

Nikakve nepravilnosti nisu zabilježene.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije