NAKON 26 GODINA

Riječki gradski vijećnik Hrvoje Burić napustio HDZ: 'Drže ljestve SDP-u'

Hrvoje Burić
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/4
16.05.2016.
u 16:59

Do sljedećih lokalnih izbora ostat će u Gradskom vijeću kao nezavisni vijećnik

Dugogodišnji gradski vijećnik HDZ-a u riječkom Gradskom vijeću Hrvoje Burić napustio je HDZ nakon 26 godina članstva navodeći da je stranka nedovoljno aktivna oporba te da ga nije podržala u pokušajima protivljenja vlasti u Rijeci i gradonačelniku Vojku Obersnelu (SDP).  

Burić smatra da HDZ u Rijeci neaktivnošću "drži ljestve SDP-u". Za Radio Rijeku danas je rekao da želi intenzivno djelovati oporbeno rasvjetljavajući nepravilnosti i malverzacije u radu riječke gradske uprave i komunalnih poduzeća i upozoravati na probleme u gradu poput nedostatka mjesta u dječjim vrtićima, previsoke cijene grijanja tvrtke Energo i sličnog.

Do sljedećih lokalnih izbora ostat će u Gradskom vijeću kao nezavisni vijećnik, najavljuje još aktivniji nastavak bavljenja politikom i dodaje da razgovara o suradnji s nekim strankama i udrugama. 

Hrvoje Burić proteklih je godina bio jedan od najaktivnijih vijećnika Gradskog vijeća, a prednjačio je po kritikama djelovanja gradske vlasti i posebno gradonačelnika Obersnela, s kojim je znao na sjednicama vijeća ulaziti u verbalne sukobe.

Na posljednjim lokalnim izborima 2013. godine u Rijeci je kao HDZ-ov kandidat za gradonačelnika s Obersnelom ušao u drugi krug izbora.

U posljednje vrijeme pojavljivao se mnogo manje kao aktivan političar u sklopu HDZ-a, a nedavno je samostalno, izvan stranke, održao konferenciju za novinare s voditeljem inicijative "Protiv skupog Energa" Josipom Kukuljanom, optuživši Trgovačko društvo Energo, čiji je većinski vlasnik Grad Rijeka, da je u zadnjih sedam godina od građana protupravno naplatilo 14 milijuna kuna putem sustava naplate usluga. 

Burić nije bio na kandidacijskoj listi Domoljubne koalicije za 8. izbornu jedinicu na prošlim parlamentarnim izborima.

>> Riječani ne žele promjenu: Premoćno pobijedio Vojko Obersnel

>> HDZ-ova koalicija poljuljala SDP-ovu dugogodišnju utvrdu

Komentara 6

A1
Ante_1964
17:32 16.05.2016.

E moj Buriću,tako ti je u većini gradova pogotovo di je nestabilna većina(znam da to nije slučaj i Rijeke),vladajući imaju novca pa lako kupe pokojeg oporbenjaka,a mi smo takve ljige da bi se j....i za kune,znam to pouzdano,mogu nabrojiti gradove di je ovako kako sam napisao,zato nam i je ovako,na žalost svi imaju svoju cijenu i obraz debeli ka đon od cipele

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
17:09 16.05.2016.

jos jedan nezadovoljnik koji se nije uhljebio.

NE
nemaime
07:34 17.05.2016.

Pa ni je to nista cudno,jer je HDZ u rasulu,nebih se niko zacudijo da i Karamrko uskoro napusti HDZ,i predje u redove SDP-a,HDZ-e je htjeo po svaku cjenu da dodje na vlast,pa su se poceli udruzivati,sa strankama,koje nemaju apsolutno nista s politikom i poznavanjem drzavnog upravljanja,tako da je za HDZ sve unisteno,valjda smo sada uvidjeli sta vodstvo HDZ hoce,i koje su im namjere.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije