posljednji ispraćaj

Rodbina, prijatelji i kolege oprostili se od mladog ročnika Marka

sprovod Marko Zalović (1)
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/10
16.08.2013.
u 16:13

Tuga i jecaji rodbine, prijatelja i mještana, ali i kolega vojnika, razlijevali su se mjesnim grobljem u selu Martin kod Našica.

Na posljednji počinak ispraćen je Marko Zalović, 21-godišnji ročnik koji je stradao pod kotačima tenka u srijedu na vojnom poligonu Gašinci kod Đakova. Tuga i jecaji rodbine, prijatelja i mještana, ali i kolega vojnika, razlijevali su se mjesnim grobljem u selu Martin kod Našica. Selo je bilo doslovce pod opsadom vojske, vojne policije i temeljne policije. Vojska je od četvrtka pomagala u organizaciji sprovoda, a onima koji su se opraštali od nesretnog mladića donosili su i vodu.

Na pokop je stigao i vojni vrh. Među njima i general Drago Lovrić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH. Markovi prijatelji nosili su bijele ruže, a iza lijesa koji su držali vojnici koračala je djevojka odjevena u bijelu haljinu. Na zamolbu obitelji novinari i fotoreporteri držali su se podalje od samog obreda. Služena je i sveta misa prije samog pokopa.

Marko Zalović u vojsci je bio tek od 5. srpnja. Prijavio se dragovoljno na služenje vojnog roka jer, pričaju mještani, nije mogao naći posao. U vojsku je otišao kako bi si osigurao bolje sutra. Ročnici su u Gašincima bili na taktičko-terenskoj obuci koja traje od 24. srpnja. Dva su se tenka M-84 kobnog jutra vraćala s vježbe kada je jedan od njih nekontrolirano skrenuo. Marko je tada bio u kanalu uz cestu. Preminuo je na mjestu. Bio je sin jedinac.  

>> Marko je išao u vojsku jer drugog posla nema  

>> Tenk skrenuo s ceste i pregazio mladog ročnika HV-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije