Prijevoz poskupio

Roditelji će podmirivati 60 posto cijene mjesečne karte

zupanija
Marko Jurinec/PIXSELL
30.08.2011.
u 13:24

Oporbeni vijećnici vladajućima su spočitavali da su prevarili roditelje i birače te da su upravo na temelju besplatnog prijevoza srednjoškolaca dobili izbore.

Vijećnici varaždinske Županijske skupštine većinom glasova HNS-a i SDP-a jučer su podigli cijenu koju će roditelji plaćati za prijevoz svojih srednjoškolaca.

Umjesto lanjskih 100 kuna, roditelji će prijevoz subvencionirati sa 300 kuna. Ostatak do pune cijene mjesečne karte, koja će iznositi 533 kune, plaćat će županija, općine i gradovi svaki sa 50 posto. Oporbeni vijećnici vladajućima su spočitavali da su prevarili roditelje i birače te da su upravo na temelju besplatnog prijevoza srednjoškolaca dobili izbore.

– Istina je, dobili smo izbore na besplatnom prijevozu, ali 2005. godine. Otada su se okolnosti promijenile. Ako neke od općina ili gradova žele više rasteretiti roditelje, to slobodno mogu učiniti – rekao je župan Predrag Štromar.

– Ništa se od 2005. godine nije promijenilo, barem što se gospodarske situacije tiče. Nezaposlenost raste, plaće padaju i zato bi roditeljima bilo teško podnijeti i onaj trošak od 100 kuna koji su imali lani. Sada trebaju dati 300. Ako imaju dvoje srednjoškolaca, 600 kuna za neke je roditelje Mount Everest! Ova odluka prisiljava roditelje da podmiruju čak 60 posto cijene autobusne karte – kazao je haesesovac Stjepan Sraga. U SDP-u su smatrali da je odluka realnost i jedino moguće rješenje, s obzirom na financijske mogućnosti županije, općina i gradova. Marija Varović podsjetila je da je Vlada na početku recesije prva ukinula besplatan prijevoz.

– Prijevoz će i dalje biti besplatan za one slabijeg imovinskog stanja i roditelje s više djece – rekla je M. Varović.

Hadezeovci su pak podsjetili da su se oduvijek zalagali za imovinski cenzus.

– Ima roditelja koji uopće ne bi trebali plaćati prijevoz svojih učenika, s obzirom na imovinsku situaciju, ali i onih koji mogu i koji bi trebali plaćati sve – rekao je Anđelko Mihalić.

Komentara 1

TO
tom
11:05 02.09.2011.

pa naravno da su lagali! to im je u krvi. a što ste drugo od munjara i očekivali? ljudi su stvarno glupi i naivni kad nasjedaju takvim prevarantima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije