Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODUZETO IM PETERO DJECE

Roditelji prijetili socijalnoj radnici: 'Netko će vas politi benzinom i zapaliti'

Vozila policije i vatrogasaca
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
19.09.2023.
u 12:48

Prema presudi Općinskog suda u Čakovcu, počinili su kaznena djela protiv osobne slobode prijetnjom

Roditelji petero malodobne djece koja su im oduzeta osuđeni su zbog prijetnje socijalnoj radnici kao službenoj osobi.

Mladen B. (30), nezaposlen, bez primanja i imovine, 27. veljače prošle godine djelatnici Centra za socijalnu skrb, koja je sudjelovala u postupku oduzimanja djeteta, u telefonskom je razgovoru rekao da će "jednom naletjeti na nekoga tko će je politi benzinom i zapaliti" ili "baciti bombu na nju.

Njegova izvanbračna partnerica, također preko telefona, zaprijetila je da će "spotrti" i nju i automobil ako pokuša doći u naselje. Kod socijalne radnice prijetnje su izazvale osjećaj straha za vlastiti život.

Prema presudi Općinskog suda u Čakovcu, počinili su kaznena djela protiv osobne slobode prijetnjom. Mladen B. osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 11 mjeseci, no zatvor se zamjenjuje radom za opće dobro na način da se jedan dan zatvora zamjenjuje s dva sata rada, ukupno 660 sati rada. Valentina O. osuđena je na deset mjeseci, no ni ona neće morati u zatvor ako odradi 600 sati rada za opće dobro.

VIDEO Uhićen mladić koji je prijetio nožem u zagrebačkoj školi

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar utunelu
utunelu
14:11 19.09.2023.

kako se zove politicki folkor kada suci ne presuduju po znanju vec direktivi ili kako se zove kada netko ne zna raditi svoj posao.. Prijetnja u pravnom smislu u ovom slučaju ne postoji, jer netko nije odredena osoba ili skupp osoba vec neodredeni pojam..netko može biti bilo tko može izvršiti prijetenju a ne mora ,presuda vec se sada može oboriti ..presuda bi bila pravno gledano pravomoćna da je osoba osobi izrekla u svoje osobno ime ja cu te..a ne u tude ime netko ce te..i ne presuduje se kaznena djela u buducnosti sto ce desiti,ako je tako onda policija može privodti gradane na osnovu procjene da će se kazneno djelo izvršiti. Pravosude jedne zemlje ili poretka mora biti liseno bilo kakve idelogije ili naputaka ,već se isključivo mora zasnivatipravnim temeljima a ne razno raznim poltickim medijskim modnim napucima,očito da smo u 15 stoljeću na razini svijesti bravo,,

UJ
ujko41
16:11 19.09.2023.

Da mi je vidjeti rezultate tog rada za opče dobro.

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
14:28 19.09.2023.

ne smije se reći da su Romi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije