Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽILI GRAD

Slučaj u Njemačkoj: Roditelji traže masnu odštetu jer im je dijete bilo u karanteni 28 dana

U.S.-NEW YORK-KEY PANDEMIC CONTROL MEASURES-LIFTING
Foto: Wang Ying/XINHUA
04.04.2022.
u 14:22

Predsjedavajuća sutkinja na Zemaljskom sudu u Düsseldorfu u srijedu je dala do znanja roditeljima da su male šanse za uspjeh.

Roditelji 5-godišnje djevojčice iz Njemačke odlučili su tužiti grad Neuss jer je djevojčica u proljeće 2021. godine morala čak tri puta ići u kućnu karantenu zbog sumnje u kontakt s drugim djetetom koje je bilo pozitivno na COVID-19. Djevojčica je u karanteni provela 28 dana, a roditelji tvrde da je dijete zbog toga pretrpjelo tešku psihičku štetu, piše Fenix-magazin.

Navodno se to iskazalo u napadima bijesa i agresivnosti djevojčice. Roditelji sudu nisu dali izvješće psihijatra ili psihologa koji bi potvrdio njihove navode, ali su tražili 250 eura odštete za bol i patnju za svaki dan karantene što je ukupno - 7000 eura.

Predsjedavajuća sutkinja na Zemaljskom sudu u Düsseldorfu u srijedu je dala do znanja roditeljima da su male šanse za uspjeh. Kako je objasnila majci Mailine S. (36), za djevojčicu se sumnjalo da je zaražena koronavirusom te je s pravom naređena karantena. Činjenica da su PCR testovi u konačnici bili negativni ne igra ulogu prema Zakonu o zaštiti od infekcija, rečeno je na sudu.

Osim toga, roditelji se nisu trebali žaliti gradu Neussu, već na okrug koji je izrekao mjere. Presuda bi trebala biti objavljena 18. svibnja.

VIDEO: Pronađeno najmanje 400 tijela civila, raste strah da Buča nije jedina: 'Ovo je doktrina antipartizanskog ratovanja'

Ključne riječi

Komentara 1

PE
Pendrek57
18:22 04.04.2022.

Nis od toga, zaboravite. Nemate sanse kod Deutsche Justiz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije