BUKTE IDEOLOŠKI I KULTURNI SUKOBI

Rodni studiji - Znanstveno utemeljeni Crkvi su prihvatljivi, predrasuda prema FF-u

13.07.2024.
u 22:01

Da je više mudrosti, upravo bi Crkva trebala pronaći partnera u istraživačima rodnih pitanja kako bi se povukle jasne granice između zdravih društvenih i kulturnih procesa vezanih uz identitete i onih, a kakvi sasvim nesporno postoje, prelaze tu granicu

Komentara 5

EJ
ejStef
03:34 14.07.2024.

Nema tu znanstvene osnove, agenda koja se tu gura nema veze niti s biologijom, a više niti s filozofijom. Zapravo se gura moda, a često se podržavaju i osobne deluzije. Forsiranje roda ispred spola je novo-marksistički društveni koncept, a od toga profitiraju najviše kemijska industrija i invazivna kirurgija. Nije bez veze da se u Americi savjetuje ulaganje u te industrije kao dugoročno isplativo... U svemu tome interesantno je kako kod nas ispod stola prolazi zakon po hitnoj proceduri koji osigurava radna mjesta rodnoj birokraciji, ne samo u javnom sektoru, već se gura i u privatni sektor zajedno sa zelenom birokracijom. Također je taj zakon i osnova za nove rodne i zelene namete... Na to nitko ne obraća pozornost, svi ti silni moralisti...

Avatar Tombstone
Tombstone
23:02 13.07.2024.

Nije problem u studiju, problem je postoji li uopce zanimanje za studenta koji isti diplomira. U ovom slucaju zanimanje ne postoji, osim biti predavac na istim studiju, sto omogucuje jedno ili dva radna mjesta svakih 30ak godina. Sto bi znacilo uzevsi jednostavnu brojku od 50 studenta godisnje njih 1500 ce konkurirati za ta dva radna mjesta, za 30 godina. Do tada ce biti na burzi I grbaci roditelja posto je takvima prekvalifikacija ispod casti. Ostalih 1498 s novih 1500 cekat ce slijedecih 30 godina.

PR
PravednikPrvi
11:49 15.07.2024.

Da autor teksts ima više "mudrosti" možda bi nam mogao odgovoriti kako se "znanstveni" koncept od 72 roda primjenjuje u sociologiji, antropologiji, lingvistici, itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije